Centrul vechi din Praga


Centrul vechi (Staromestske namesti) – toate cladirile din centrul vechi dateaza din sec al XI-lea. Pe langa castelul Praga, Catedrala Sf Vitus si Podul Carol, un numar mare de alte biserici si palate ce au fost construite aici, reprezinta un agregat arhitectural, artistic si spiritual nemaipomenit.

Castelul Praga este cel mai uluitor castel din Republica Ceha. Este localizat chiar in inima capitalei si reprezinta un manual pentru stilurile arhitecturale care il compun. In interiorul lui se afla biroul presedintelui Republicii.

Centrul Vechi din Praga Centrul Vechi din Praga

Fondat de printul Borivoj in anul 880, el a gazduit printi si regi timp de 11 secole si presedinti incepand cu 1918. Cea mai veche parte a complexului este biserica Sfantul George( din anu 921). Daca ai de gand sa vizitezi complexul castelului trebuie neaparat sa vezi Catedrala St Vitus, Strada de aur si sa te plimbi prin gradinile castelului.

Centrul vechi al orasului Praga se intinde pe o suprafata de 866 de hectare, este situat pe ambele tarmuri ale raului Vltava si este in patrimoniul UNESCO din anul 1992.

Vizualizari: 708