Munchen - Sfaturi practice


Munchen merita sa fie vizitat in orice anotimp sau perioada din an. Orasul straluceste primavara, vara si toamna insa si iarna sunt destule lucruri de care turistii se pot bucura in vizita lor la Munchen. Printre acestea se numara atractii si evenimente culturale si de ce nu, chiar partiile din muntii Alpi care nu sunt deloc departe.

Ianuarie este mai mereu o luna cu cer foarte senin in Munchen, in timp ce in aprilie spre exemplu vremea este deseori destul de capricioasa iar in luna mai poate fi ori cald si frumos ori deosebit de frig. Oficial sezonul berariilor in aer liber incepe in mai. Temperaturile cele mai ridicate se inregistreaza in august iar lunile de toamna au de multe ori temparaturi ce amintesc de zilele insorite ale verii, fiind perfecte pentru plimbari in afara orasului.

Oficiile turistice din Munchen sunt surse excelente de informare si pot trimite chiar prin posta infortatii turistilor care le solicita. De asemenea statiuni din jurul orasului Munchen cum ar fi GarmischPartenkirchen, au si ele oficii de turism foarte bine puse la punct.

Cetatenii Uniunii Europene pot intra in Germania fara pasaport, fiind insa necesar un act de identitate cu poza. Pentru cetatenii romani este nevoie de prezentarea buletinului la intrarea in tara si de asemenea este recomandat sa il purtati la dumneavoastra pe toata durata vizitei. Pentru fumatori este bine de stiut ca exista limitari in privinta intrarii in Germania cu mai mult de 200 de tigari. Pentru cetatenii Uniunii Europene nu exista astfel de limitari atata timp cat tigarile respective sunt pentru consum propriu.

De la birourile de informatie turistica puteti obtine harti gratuite ale orasului si ale zonelor din jur. De asemenea se pot cumpara harti ale orasului si chiar a intregii zone a sudului Bavariei, din librarii, magazine si benzinarii.

Permisele de conducere din Romania sunt valabile si pe teritoriul Germaniei, deci ce care doresc sa viziteze Munchen calatorind cu masina din Romania nu au nevoie de niciun act aditional.

Cele mai importante obiective turistice din Munchen pot fi vazute intr-o saptamana de vacanta. Daca doriti sa faceti si excursii in Alpi sau la Neuschwanstein sau spre oraselele si lacurile pitoresti din Bavaria de sus, atunci trebuie sa va planificati o vacanta putin mai lunga.

Transportul in Munchen

U-Bahn - reteaua de metrou subteran opereaza trenuri de metrou foarte moderne si confortabile. Aproape toate statiile U-Bahn au facilitati pentru persoanele cu handicap. Exista 7 magistrale care au peste 100 de km de linii si 100 de statii. Viteza maxima a trenurilor de la metroul din Munchen este de 80 de km/ora ceea ce le face cele mai rapide metrouri din Germania. In timpul noptii metroul nu poate fi folosit, circulatia fiind intrerupta intre 1:00 AM si 4:00 AM. In situatii speciale, cum ar fi diferite evenimente sau Ajunul Anului Nou, U-Bahn este deschis pana la 2:00 AM.

S-Bahn - Plecand din centrul orasului spre toate directiile, reteaua de tren suburban este ideala pentru excursii in orasele si la atractiile turistice din jurul orasului Munchen.

Tramvaie - Deseori mult mai putin aglomerat decat U-Bahn sau S-Bahn, tramvaiul din Munchen este o alternativa interesanta pentru turisti, mai ales ca le permite sa si vada orasul in timp ce calatoresc spre destinatie.

Autobuze - Autobuzele din Munchen sunt folositoare pentru distante scurte. Majoritatea au legaturi cu statiile de S-Bahn si U-Bahn. Autobuzul 100 trece pe langa mai multe muzee si galerii.

Toate serviciile de transport public sunt opertate de o sigura companie si folosesc aceleasi bilete ce pot achizitionate din toate statiile S-Bahn si U-Bahn dar si din autobuze si tramvaie. Orasul si suburbiile sale sunt impartite in patru zone, iar pretul biletelor depinde prin cate zone doriti sa mergeti in timpul calatoriei. Exista mai multe optiuni de bilete cum ar fi, o calatorie (Einzelkarten), mai multe calatorii (Streifenkarten), bilet zilnic (Tageskarten) insa exista si abonamente pentru o saptamana sau pentru o luna.

Munchen City Tour Card

Cardul de reduceri Munchen City Tour Card este un card de reduceri care ofera gratuitate la transportul public si reduceri la diferite atractii din oras. Spre exemplu posesorii acestui card beneficiaza de o reducere de 3 euro la biletul de la Muzeul BMW, 2 euro la Lumea BMW si un euro la Allianz Arena sau diferite alte reduceri la tururi sau restaurante si baruri.

Pretul cardului este de 9.90 euro pentru o zi sau de 19.90 euro pentru 3 zile.