Munchen - Esenta Bavariei


Munchen, capitala Bavariei, este un oras mare si cosmopolit care a reusit in pofida dezvoltarii sale ametitoare, sa pastreze un aer si o atmosfera provinciala. Centrul orasului este unul foarte compact, ceea ce face din vizitarea atractiilor turistice din Munchen un lucru destul de facil. Majoritatea obiectivelor turistice cum ar fi Frauenkirche si Noua Primarie se gasesc in centrul istoric. Un sistem foarte eficient de transport subteran va poate ajuta sa ajungeti la unele atractii ceva mai indeparatate cum ar fi Olympiapark sau Palatul Nymphenburg.

Centrul vechi din Munchen a fost transformat in zona pietonala pentru Jocurile Olimpice din 1972 si asa a ramas de atunci.

Un oras ce debordeaza de prosperitate, Munchen isi dezvaluie propriile sale contradictii. Folclorul si traditiile indelungate supravietuiesc alaturi de cele mai noi modele de BMW, buticuri elegante ale celor mai mari creatori de moda si industie extrem de performanta. Muzeele orasului se lauda cu o serie de colectii de renume international si capodopere artisitice dintre cele mai valoroase iar muzica si scena culturala concureaza de la egal la egal cu cea din Berlin.

Vedere din Munchen, noaptea Vedere din Munchen, noaptea

In ciuda aerului sofisticat, orasul Munchen reuseste sa pastreze o farama de provincialism pe care marea majoritate a turistilor o gasesc de-a dreptul fermecatoare. Atitudinea oamenilor este una foarte linistita iar munchenezii sunt primii care vor recunoaste ca metropola in care traiesc este mai mult decat un sat globalizat. Iar in timpul celebrului festival Oktoberfest reprezentanti din toata lumea isi fac aparitia pe strazile din Munchen pentru a ciocni un pahar de bere in cinstea gazdei acestui festival al berii si al bunei dispozitii.

Din Romania se poate ajunge foarte usor la Munchen existand mai multe companii care ofera zboruri directe. Se poate ajunge si cu masina destul de usor dar si cu alte mijloace de transport cum ar fi trenul sau autocarul. Munchen a fost puternic remodelat pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2006 si de atunci a inceput sa fie un punct turistic si mai important al Germaniei decat in trecut. Cu stadioane superbe ca Alianz Arena si Olympiastadion, restaurante de calitate, muzee si parcuri, un centru vechi plin de farmec si magazine dintre cele mai diverse, Munchen reuseste sa fie o destinatie turistica de top perfecta pentru un city break sau chiar o vacanta ceva mai indelungata.