Pinacoteca di Brera din Milano


Pinacoteca di Brera are o colectie de arta extraordinara ce contine opere de la Caravaggio la Bramante si ce este adesea considerata cea mai frumoasa colectie de arta din Lombardia. Pinacoteca di Brera a fost initial o colectie de tablouri pentru studentii de la Accademia di Belle Arti ce se afla in aceeasi cladire. Tablourile au fost adunate de la biserici si manastiri suprimate de regimul lui Napoleon.

Pinacoteca di Brera din Milano Pinacoteca di Brera din Milano

Desi nu poate concura cu Muzeul Luvru sau cu National Gallery din Londra, Pinacoteca are o colectie care exceleaza si impresioneaza prin calitate, iar faptul ca nu este exagerat de mare face vizitarea sa cu atat mai placuta. Colectia contine opere ale artistilor italieni pe o perioada cuprinsa intre secolele 13 si 20. Pinacoteca di Brera are partea sa de lucrari de arta de o importanta deosebita printre care se numara lucrari ale lui Andrea Mantegna, Giovanni Bellini, Piero della Francesca, Donato Bramante si Caravaggio.

Cladirea ce gazduieste colectia, un adevarat palazzo a fost inceputa in anul 1651 de Francesco Maria Richini pentru iezuiti, care doreau pentru a gazdui un colegiu, observatorul astronomic si o gradina botanica. In 1776 o parte a cladirii a fost alocata Academiei de Arte Frumoase. Pinacoteca a fost infiintata ca si colectie de studiu cu mulaje de ghips si desene pentru studentii de la academie. Astazi, cele 38 de camere sunt aranjate intr-un circuit ce incepe si se termina cu picturi ale artistilor italieni din secolul 20. Doua dintre camere sunt camere unde sunt restaurate opere de arta, iar publicul le poate vedea prin peretii de sticla.

Orto Botanico se gaseste in spate la Pinacoteca di Brera fiind un loc foarte frumos, plin de plante aromatice si gradini de legume folosite pentru cercetare. Cei mai vechi arbori ginkgo biloba din Europa se gasesc aici si au fost adusi din China la inceputul anilor 1700. Acestia au peste 30 de metri inaltime acum si se gasesc intr-un colt al acestei gradini.

Adresa:
Via Brera 28

Transport:
Metro - Lanza sau Montenapoleone
Autobuz 61, 67.
Tramvai 1, 2, 8, 12, 14.

Orar:
8:30 AM - 7:30 PM de marti pana duminica (ultima intrare la 6:45 PM).

Preturi:
Biletul costa 5.00 €;
Intrarea este gratuita pentru cei cu varste sub 18 ani sau peste 65.

Vizualizari: 851