Muzeul National de Stiinta si Tehnica Leonardo da Vinci din Milano


Muzeul National de Stiinta si Tehnica Leonardo da Vinci gazduieste o colectie vasta compusa din peste zece mii de piese, atat obiecte originale cat si machete sau modele, expuse intr-un spatiu de 23.000 de metri patrati. Colectiile muzeului prezinta istoria stiintei si tehnicii cu ajutorul unor exponate cum ar modele ale unor obiecte ale lui Leonardo da Vinci. Muzeul dispune si de unele dispozitive pentru redare audio si exponate despre metalurgie si primele motoare. Muzeul National de Stiinta si Tehnica Leonardo da Vinci se numara printre cele mai importante muzee de tehnica si stiinta din lume.

Muzeul National de Stiinta si Tehnica Muzeul National de Stiinta si Tehnica

Cele 28 de sectiuni ale muzeului sunt impartite pe suprafata a trei cladiri separate: Cladirea Monumentala, care este o fosta manastire a carei constructie dateaza de la inceputul secolului 16; Cladirea Transportului Feroviar si Cladirea Transportului Aerian si Naval.

Cea mai importanta parte a muzeului este Galeria Leonardo unde sunt expuse o multime de masinarii din lemn si modele sau machete bazate pe proiectele lui Leonardo: masini zburatoare sau de razboi, modele de poduri si cladiri defensive, macheta orasului ideal si multe altele. Unele dintre machetele la scala mare sunt chiar functionale.

Cladirea Transportului Feroviar este una dintre cele mai impresionante parti ale muzeului. Este replica unei gari in stil Art Nouveau ce gazduieste un numar mare de locomotive cu motoare electrice si pe aburi. Aici se gasesc tot felul de exponate care prezinta cai ferate in constructie, poduri sau tunele sapate pentru trenuri de-a lungul timpului. Cladirea Transportului Aerian si Naval a fost infiintata in 1960 si este o parte interesanta a muzeului ce expune modele care prezinta istoria aviatica si 12 aeroplane si un submarin.

Adresa:
Via San Vittore 21, 20123 Milano

Orar:
de marti pana vineri: 9:30 – 17:00
sambata si duminica: 9:30 – 18:30
Muzeul este inchis luni si pe 1 ianuarie si 25 decembrie.

Preturi:
Biletul de intrare la acest muzeu costa € 8.00

Transport:
Metrou: M2  staita - S. Ambrogio
Autobuz: 50, 58 statia San Vittore, 94 statia Carducci

Vizualizari: 3180