Palacio de Santa Cruz din Madrid


Palatul Santa Cruz este unul dintre cele mai bune exemple de arhitectura habsburgica din Madrid. Cladirea cu doua turnuri din caramida rosie este situata in Plaza de la Provincia, foarte aproape de Plaza Mayor, centrul orasului Madrid in timpul dominatiei Habsburgilor.

Palacio de Santa Cruz din Madrid Palacio de Santa Cruz din Madrid

Domnia Habsburgilor a inceput in 1516 cand Carlos I (cunoscut si drept Carol al V-lea in afara Spaniei) a venit pe tron. Succesorul sau Filip al II-lea a mutat capitala Spaniei la Madrid in anul 1561. Aceasta dominatie a dinastiei de Habsburg s-a sfarsit in 1700 cand familia franceza de Bourbon a preluat controlul Spaniei. Centrul istoric inca poarta numele de Madridul Habsburgic, in timp ce partea de est este Madridul de Bourbon.

Palacio de Santa Cruz a fost construit intre anii 1629 si 1643 de Juan Bautista Crescendi. Palatul a fost inital o inchisoare. Multi detinuti si-au asteptat aici verdictul dat de celebra Inchizitie Spaniola. Pentru majoritatea dintre ei pasul urmator era executia in Plaza Mayor.

Palatul a fost renovat de doua ori: prima data in anul 1846 cand un incendiu a distrus cladirea aproape in totalitate si a doua oara in 1940, deoarece cladirea suferise deteriorari in timpul razboiului civil din anii 30. Palacio de Santa Cruz este sediul Ministerului Afacerilor Externe inca din anul 1901.

Adresa:
Plaza de Santa Cruz

Transport:
metrou - Sol (M1, M2, M3)

Vizualizari: 379