Kensington Palace


Palatul Kensington este una dintre resedintele regale si este situat in Gradinile Kensington. Palatul Kensington a fost o resedinta regala inca din secolul al XVII-lea. Astazi este un important obiectiv turistic din Londra deoarece prezenta atator generatii de femei din familia regala britanica in acest palat l-a transformat intr-unul dintre cele mai pline de stil cladiri din Londra. De la Regina Maria pana la Victoria si mai recent la Diana, Printesa de Wales toate femeile familiei regale au trecut pe aici si si-au lasat amprenta asupra Palatului Kensington.

Kensington Palace, Londra Kensington Palace, Londra

Astazi Palatul Kensington gazduieste birouri si apartamente private ale unui numar important de membri ai familiei regale. Palatul este mobilat cu obiecte si piese de mobilier din Colectia Regala.

De la moartea Printesei Margareta, s-a trasat un plan conform caruia membri seniori ai Familiei Regale, nu vor mai locui in acest Palat, iar Palatul Kensington va fi retras complet din folosinta Familiei Regale intr-o generatie.

De aceea la Kensington nu mai exista sisteme de securitate ultra-moderne, forte ale politiei metropolitane sau sisteme de supraveghere video. Aceasta decizie a venit pentru a sustine si mai puternic ideea ca palatul este deschis publicului larg. Printul si Printesa de Kent inca locuiesc aici dar platesc o chirie de 10.000 £ pe luna. In trecut aceasta chirie era platita pentru ei de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Poarta principala a palatului este acum folosita ca intrare principala la expozitiile si galeriile gazduite de Kensington.

Preturi:
Adulti: 12.50 £
Copii sub 16 ani: 6.25 £
Bilet pentru familie (2 adulti si maxim 3 copii): 34.00 £

Transport:
Metrou: Queensway; High Street Kensington; Notting Hill Gate
Autobuze: 70, 94, 148, 390 pana la Bayswater Road sau 9, 10, 49, 52, 70, si 452 pana la Kensington High Street.

Orar:
1 martie – 31 octombrie: zilnic 10:00 AM - 06:00 PM. Ultima intrare la ora 05:00 PM.
1 noiembrie – 28 februarie: zilnic 10:00 AM – 05:00 PM (04:00 PM – ultima intrare).
Palatul Kensington este inchis in zilele de 24, 25 si 26 decembrie.

Vizualizari: 960