Muzeul de Stiinta din Londra


Muzeul de Stiinta din Londra este situat in South Kesington si este locul care gazduieste una dintre cele mai importante colectii de exponate ce trateaza evolutia stiintei si industriei, intr-un mod distractiv si foarte creativ.

Muzeul de Stiinta din Londra este unul dintre cele mai interactive din oras, dispunand de o multime de exponate pe care turistii sunt invitati sa le experimenteze prin interactiune directa. Spre exemplu in aripa high-tech turistii sunt invitati sa-ti modifice digital fata pentru a se intineri sau pentru a vedea cum arata mult imbatraniti. De asemenea isi pot manipula vocea in diferite moduri care pot fi extrem de haioase.

Muzeul de Stiinta din Londra Muzeul de Stiinta din Londra

Printre cele mai populare atractii se numara galeria Launch Pad, unde pot fi vazute exponate ce prezinta diferite principii stiintifice dar si Puffing Billy, cea mai veche locomotiva cu aburi din lume. Tot printre favoritele publicului se numara si o capsula autentica de pe Apollo 10. Colectia Regelui George al III-lea prezinta instrumente stiintifice care amintesc de stiinta din secolul al 18-lea iar daca vizitatorii doresc sa isi odihneasca picioarele trebuie sa stie ca exista in cadrul muzeului un cinematograf IMAX cu o capacitate de 450 de locuri.

Copiii indragesc Science Night, un program care le permite sa doarma peste noapte intr-un cadru fascinant pentru ei. Acest program se desfasoara pe parcursul intregului an. In 2010 o noua expozitie permanenta despre climat s-a inaugurat la Science Museum, permitind vizitatorilor sa exploreze fenomenele stiintifice din spatele modificarilor climaterice, intr-un mod placut si memorabil.

Muzeul de Stiinta din Londra Muzeul de Stiinta din Londra

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a transmis in 2014 primul sau mesaj pe Twitter, si nu a fost un mesaj despre ceaiul de la ora cinci, ci un mesaj care a anuntat inaugurarea unei noi expozitii permanente la Science Museum care ii va purta pe vizitatori intr-o calatorie de-a lungul a doua sute de ani de tehnologii informatice si de comunicatii. Numele expozitiei este "Era informatiei: Sase retele care ne-au schimbat lumea". Intre cele 800 de exponate se gasesc adevarate comori cum ar fi computerul NeXT al lui Sir Tim Berners-Lee, care a gazduit primul server web, primul radio transmitator BBC, o parte dintr-un cablu transatlantic care a facut legatura intre SUA si Marea Britanie dar si o replica a primului mouse de calculator.

Muzeul de Stiinta din Londra - Informatii utile

Adresa:
Exhibition Rd, SW7 2DD, Londra

Transport:
Metrou: statia South Kensington (liniile Circle, District si Piccadilly).

Orar:
zilnic intre 10:00 si 18:00. Ultima intrare la 17:15.
inchis in perioada 24-26 decembrie.

Preturi:
Intrarea este gratuita.
Este nevoie de bilet pentru cinematograful IMAX, pentru simulatoarele de zbor si pentru unele expozitii temporare.

Vizualizari: 2455