Magazinul Harrods din Londra


Harrods este cel mai celebru magazin din Londra. Complexul de magazine luxoase se regaseste pe itinerariul multor turisti care aleg sa viziteze Londra, care vin la Harrods pentru a admira interiorul superb la magazinului dar si pentru cumparaturi. Marea majoritate pleaca si cu o sacosa verde ce poarta insemnele magazinului, semn ca au facut si cumparaturi in celebrul complex londonez. Turistii straini asigura o parte importanta din vanzarile magazinului.

Istoria acestui magazin de lux dateaza inca din anul 1849 atunci cand Charles Henry Harrod a deschis un aprozar pe Brompton Road din Knightsbridge, care la acea vreme era doar un mic sat de la marginea Londrei. Doi ani mai tarziu, Marea Expozitie din 1851 care a avut loc in apropiere la Crystal Palace in Hyde Park, a atras multi vizitatori in aceasta parte. Knightsbridge si noul magazin al lui Harrod a cunoscut o perioada de prosperitate fara precedent.

Magazinul Harrods din Londra Magazinul Harrods din Londra

Fiul lui Charles Harrod, care purta tot numele de Charles, a dus mai departe traditia familiei si a preluat afacerea extinzand magazinul cunoscut la acea vreme sub numele de Harrods Store. Complexul a devenit cunoscut pentru produsele de inalta calitate si pentru serviciile de o calitate excelenta.

In 1894 Harrods a fost preluat de Richard Burbridge care aproape ca a reconstruit magazinul din temelii. Tot el a instalat si primul lift din Londra in anul 1898. Cladirea actuala a fost comandata de Burbridge, fiind construita intre anii 1901 si 1905 dupa un proiect al arhitectilor londonezi C.W. Stephens si E.J. Munt.

Harrods este unul dintre cele mai cunoscute magazine din intreaga lume si un obiectiv turistic al Londrei, in principal datorita gamei variate de produse de lux ce se pot gasi in interiorul magazinului dar si datorita cladirii care afiseaza o serie de decoratiuni foarte frumoase.

Gama de produse ce pot fi gasite la Harrods este cu adevarat impresionanta. Motto-ul companiei ce este gravat pe piedestalul cladirii este "Omnia, Omnibus, Ubique - totul, pentru toti, oriune. Harrods a fost pentru multa vreme locul unde se vindea orice produs la care te-ai putea gandi. Cu toate ca acest lucru nu mai este valabil si astazi, oferta este in continuare fantastic de variata. De aici se poate cumpara o gama mare de produse, de la farfurii din secolul al 18-lea pana la caviar si ursuleti de plus uriasi.

Pentru vizita la Harrods, este indicat sa va rezervati timp din belsug pentru ca magazinul ocupa aproximativ 80.000 de metri patrati, raspanditi pe cele sapte etaje. Planuri ale magazinului sunt disponibile la fiecare dintre intrarile din complex. Unul dintre departamentele cele mai frumoase ale magazinului este "Food Hall", sala situata la parter si decorata cu placi de gresie create de artistul William James Neatby. Alte deparatamente demne de mentionat sunt Sala Egipteana si Camera Crystal. De asemenea trebuie remarcat liftul central, decorat cu motive egiptene. De asemenea nu trebuie sa uitati sa vizitati departamentul de jucararii, cel mai interesant din oras si locul de unde se pot cumpara jucarii enorme de plus.

Succesul cunoscut de Harrods a atras si alti antreprenori in Knightsbride, ceea ce a dus la ridicarea standardelor din zona. In apropiere se gasesc magazine de lux cum ar fi Burberry sau Harvey Nichols. Sloane Street, una dintre cele mai celebre strazi de shopping din Londra se gaseste si ea foarte aproape de Harrods.

Harrods - Informatii utile

Adresa:
87-135 Brompton Road, Knightsbridge SW1, Londra

Transport:
Metrou: Knightsbridge (Piccadilly line).

Vizualizari: 4239