Aquariumul din Londra - SeaLife


Aquariumul din Londra, Sea Life London Aquarium, gazduit in istorica cladire County Hall situata pe malul Tamisei, este unul dintre cele mai mari aquariumuri din Europa. Mii de vietati marine din toate colturile lumii pot fi admirate de vizitatori.

Aquariumul din Londra este gazduit de County Hall, o cladire ridicata la inceputul secolului al 20-lea si care a servit drept sediu pentru Consiliul Orasului Londra pana cand a fost abandonata in anul 1986. Aquariumul si-a deschis portile in 1997 si ocupa mai multe etaje in centrul acestei cladiri istorice.

Aquarium SeaLife din Londra Aquarium SeaLife din Londra

Aquariumul se intinte pe trei etaje si aici pot fi admirate peste trei mii de specii de animale marine si plante, aflate in peste 50 de rezervoare care contin o cantitate impresionanta de apa - peste doua milioane de litri. Aceasta cifra face din Aquariumul din Londra una dintre cele mai mari atractii de acest gen din toata Europa.

Sea Life din Londra este impartit in mai multe zone. Fiecare dintre aceste zone reprezinta un biotop diferit cum ar fi fluvii sau oceane. Exista un acvariu foarte mare care simuleaza conditiile prezente in biotopul Tamisei. Alte ecosisteme sunt prezentate in acvarii care contin o varietate impresionanta de pesti si alte animale cum ar fi caracatite, calamari sau meduze.

Cea mai mare atractie o reprezinta un imens acvariu cu rechini si pisici de mare. Un alt acvariu impresionant este cel care prezinta mediul din Oceanul Indian, unde pot fi alte pisici de mare, anemone de mare, rechini si pesti colorati specifici acestei zone.

Rechinii sunt cei mai populari printre turistii care se inghesuie sa vada aceste animale letale insa si pirahna, crocodilii sau calutii de mare atrag multe dintre privirile turistilor. Pisicile de mare sunt in special populare printre cei mici intrucat acestia le pot chiar mangaia intr-un acvariu special.

Aquariumul din Londra - Informatii utile despre vizita

Adresa:
County Hall, York Road, SE1, Londra

Transport:
Metrou: statia Waterloo (Northern, Bakerloo, Jubilee) sau statia Westminster (Circle, District, Jubilee).

Orar:
Zilnic intre 10:00 - 19:00 (ultima intrare la ora 18:00).

Preturi:
Adulti: £24.95; pret online: £18.36;
Copii (3-15 ani): £16.50; pret online: £13.52;
Intrare cu prioritate: Adulti - £25.20; Copii - £19.50;

Vizualizari: 2272