Turnul Belem din Lisabona


Construit in anul 1515 ca o fortareata cu rol de aparare la intrarea in portul Lisabona, Turnul Belem a fost punctul de plecare al multor expeditii iar pentru navigatori era ultimul lucru pe care-l vedeau de pe pamantul tarii mama pana la intoarcerea de pe mare.

Turnul Belem este un monument inchinat Portugaliei din perioada epocii marilor descoperiri, fiind deseori folosit drept simbol al tarii. UNESCO a trecut Turnul Belem pe lista monumentelor ce fac parte din patrimoniul universal.

Turnul Belem din Lisabona Turnul Belem din Lisabona

Construit in stilul Manuelin, turnul are foarte multe motive specifice perioadei marilor descoperiri, lucrate in piatra. Aceste motive infatiseaza figuri istorice cum ar fi Sf Vincent si rinoceri exotici. Arhitectul, Francisco de Arruda, a lucrat la ridicarea unor fortificatii portugheze in Maroc de aceea exista si influente maure cum ar fi turnurile de observatie. In partea dinspre rau exista ferestre cu arcada, logii in stil venetian si o statuie a Fecioarei Maria, simbol al protectiei marinarilor in calatoriile lor.

UNESCO a motivat inscrierea turnului Belem pe lista monumentelor din Patrimoniul Universal prin faptul ca acest turn aminteste de marile descoperiri maritime care au pus bazele lumii moderne.

Adresa:
Avenida da India, Belem.

Transport:
tramvai - linia 15.

Orar:
10:00 am - 17:00 pm ( octombrie - aprilie); 10:00 am - 18:30 pm ( mai - septembrie)
Turnul Belem este inchis lunea.

Preturi:
pretul biletelor este de 4 €.
detinatorii de Lisabona Card beneficiaza de intrare gratuita.

Vizualizari: 1604