Parcul Miniaturk din Istanbul


Constructia parcului a inceput la 30 iunie 2001 si a durat 2 ani. Miniaturk acopera o suprafata de 60.000 de metri patrati fiind cel mai mare parc de miniaturi din lume. Parcul include 40.000 de metri patrati liberi, 3.500 de metri patrati acoperiti cu diferite constructii, 2.000 de metri patrati cu piscine si canale si o parcare imensa cu o capacitate de 500 de vehicule.

Parcul Miniaturk detine in prezent 105 cladiri construite la o scala de 1/25, 45 dintre ele sunt din Istanbul, 45 din Anatolia si 15 sunt teritorii otomane din afara Turciei. Arhitectura parcului a fost realizata astfel incat sa ii permita parcului sa se dezvolte luandu-se in considerare nevoile si potentialele adaugiri.

Parcul Miniaturk din Istanbul Parcul Miniaturk din Istanbul

Constructiile sunt realizate dintr-un material plastic rezistent la orice tip de vreme, inainte de a fi expuse fiecare constructie fiind nevoita sa treaca mai intai prin spatiul de teste al parcului. Printre cladirile in miniatura ce se gasesc in parc se numara: Hagia Sofia, Moscheea Suleymaniye, Fortareata Rumeli, turnul Galata, casele Safranbolu, Manastirea Sumela, Qubbat As-Sakhrah, ruinele Muntelui Nemrut, Templul lui Artemis, mausoleul Halicarnassus si castelul Ajyad. Ca idee principala in alegerea reconstituirii cladirilor este de a include fiecare civilizatie care a condus Anatolia si si-a lasat urmele. Miniaturk contine 3000 de ani de istorie din antichitate pana in era bizantina, din Imperiul Otoman si pana astazi.

Structurile monumentale care reflecta tehnologia, arta si cultura civilizatiilor de care au apartinut si care au fost martore invaziilor, razboaielor, distrugerilor miilor de ani si inca supravietuiesc datorita protectiei civilizatiilor si a restaurarilor, sunt reprezentate de miniaturile lor in Miniaturk. Parcul Miniaturk este impartit in 3 zone: Anatolia, Istanbul si teritorii otomane din afara Turciei, ele fiind separate de mici peisaje care asigura continuitatea vizitei.

De asemenea in Miniaturk mai puteti gasi un amfiteatru, un magazin de suveniruri, un spatiu de joaca pentru copii, o tabla de sah si un labirint.

Orar:
Parcul Miniaturk este deschis in fiecare zi de la 9:00 la 18:00

Preturi:
Taxa de intrare in Miniaturk este de 15 Lire Turcesti / ~ 3.3 €

Adresa:
İmrahor Caddesi Borsa Durağı Mevkii Sütlüce 34445

Transport:
Autobuz: Din piata Taksim; 54 HT ( Hasköy / Taksim )
Din Mecidiyeköy si Şişli ; 54 HŞ ( Hasköy / Şişli )
Din Eminönü ; 47, 47 Ç, 47 E
Din Topkapı ; 41 ST ( Seyrantepe / Topkapı )

Vizualizari: 1786