Tivoli Friheden - Parc de distractie din Aarhus, Danemarca


Tivoli Friheden este un parc de distractii din Aarhus situat foarte aproape de centrul orasului si ce atrage aproape 400.000 de vizitatori anual. Cu un total de peste 40 de atractii, Tivoli Friheden se inscrie serios pe lista celor mai interesante obiective turistice, nu doar din Aarhus ci si din Danemarca.

Atractiile de la Tivoli Friheden sunt extrem de diverse si reusesc sa multumeasca vizitatori de toate varstele si de toate felurile. Asadar fie ca va aflati in cautare de senzatii tari sau doriti doar sa petreceti o dupa-amiaza placuta altaturi de prieteni sau familie, Tivoli Friheden este in mod cert o alegere potrivita.

Biletul de intrare la Tivoli Friheden costa 215 DKK si include acces la majoritatea ride-urilor. Pentru diferite atractii cum ar fi tirul sau alte jocuri unde se pot castiga premii, se plateste separat.

Coaster-ul Cobra din Tivoli Friheden, Arhus
Coaster-ul Cobra din Tivoli Friheden, Arhus

Tivoli Friheden, Arhus
Tivoli Friheden, Arhus

Sky Tower din Tivoli Arhus
Sky Tower din Tivoli Arhus

Dintre atractiile din parc se distinge cu siguranta una dintre ele. Sky Tower este atractia de la Tivoli din Aarhus, pe care nu am dorit sa o ratam sub nicio forma. Sky Tower este asa cum ii spune si numele un turn inalt de aproximativ 40 de metri. Atractia consta intr-o cadere absolut libera de la aceasta inaltime, intr-o plasa situata la aproximativ 10 metri de pamant. Asadar Sky Tower presupune o cadere libera (fara coarda ca la bunjee jumping) de 30 de metri. Dupa saritura puteti castiga dreptul de a achizitiona un tricou sau o sapca cu inscriptia "I did it". Pentru a intelege mai clar despre ce este vorba, am inserat in articol filmuletul de mai jos.


Daca achizitionati biletul all inclusive de 215 coroane, pentru Sky Tower mai trebuie sa achitati o taxa de 50 de coroane. In cazul in care aveti doar un bilet de intrare simplu, Sky Tower costa 100 de coroane.

Pe langa Sky Tower, Tivoli mai are si alte atractii care merita o vizta. Printre ele se numara Cobra, un coaster care la inceput ne-a parut mic si inghesuit dar care reuseste sa ofere senzatii foarte interesante prin viteza dezvoltata si traseul bine gandit. Exista desigur si atractii cu mai putina adrenalina dar care pot oferi la fel de multa buna-dispozitie cum ar fi un traseu de mini-golf sau jocuri de fussball.

Adresa: Skovbrynet 5, 8000 Aarhus, Danemarca.
Pret: 215 DKK un bilet all inclusive.
Website: https://friheden.dk/

Alte atractii din Danemarca