Fregata Jylland din Ebeltoft, Danemarca


Fregata Jylland este o nava unica in principal datorita faptului ca este cea mai lunga nava din lemn existenta in lume in acest moment. Este de asemenea si ultima mare nava de razboi facuta din lemn a Marinei Regale Daneze. Cand se afla la datorie nava avea ca metoda de propulsie traditionalele panze insa putea fi pusa in miscare si de un motor cu aburi. De aceea este o reprezentata perfecta a perioadei de tranzitie de la panze la motoare cu aburi.

Jylland a luat parte in batalia navala de la Helgoland din 1864, o lupta crancena intre nave aflate sub stindarde ale Regatului Danemarcei si Imperiului Austriac. Aceasta lupta isi are si ea locul sau special in istorie datorita faptului ca a fost prima batalie navala in care combatantele nu si-au folosit deloc panzele, ci au folosit doar motoare pe aburi pentru propulsie.

Fregatten Jylland
Fregata Jylland

Fregatten Jylland
Fregata Jylland

Fregatten Jylland
Fregata Jylland

In cadrul muzeului pe care il puteti vizita inainte de a vedea fregata puteti admira o multime de exponate legate de istoria acestei nave si puteti citi povestile de viata ale unora dintre cei mai bravi dintre soldatii danezi care au servit la bordul acestei nave simbol a Marienei Daneze.

Experienta la bordul navei este una foarte interesanta intrucat veti avea ocazia de a observa indeaproape conditiile existente la bordul navei in mai multe dintre etapele existentei Fregatei Jylland. Nava este astazi perfect restaurata si se gaseste ancorata in pitorescul orasel Ebeltoft. Vizita pe Fregatten Jylland este o modalitate de a afla mai multe informatii despre istoria Danemarcei si de a petrece cateva ore intr-un mod foarte placut. Echipa noastra a vizitat fregata in doua randuri si a regasit de fiecare data  motivele de mai sus, drept pentru care Jylland este un obiectiv garantat de TVL.ro.

Adresa: Jensensvej 2 - 4, 8400 Ebeltoft, Denmarca.
Pret: intre 90 si 110 DKK in functie de sezon.
Website: http://www.fregatten-jylland.dk/

Alte atractii din Danemarca