Kronborg, Castelul lui Hamlet


Kronborg este castelul ce a fost imortalizat de William Shakespeare sub numele de Elsinore in bine-cunoscuta sa piesa de teatru, Hamlet. Pe langa celebritatea adusa de supranumele de castelul lui Hamlet, Kronborg se mandreste si cu faptul ca este unul dintre castelele renascentiste ce s-au pastrat cel mai bine de-a lungul timpului, din intreaga Europa de Nord. Pentru acest motiv a fost si adaugat pe lista Patrimoniului Universal UNESCO.

.

Kronborg - Castelul lui Hamlet
Kronborg - Castelul lui Hamlet

Fiind cunoscut si sub numele de Elsinore, decorul tragediei lui Shakespeare, Kronborg a fost locul unde s-a jucat piesa Hamlet pentru a comemora 200 de ani de la moartea dramaturgului britanic. Distributia acelei reprezentatii a fost formata din soldati ai ganizoanei de la Kronborg.

In curtea castelului se poate intra gratuit, un loc de unde puteti admira foarte multe privelisti superbe si de unde se poate vedea chiar si orasul Helsinborg din Suedia. Fortareata in forma de stea este amplasata strategic, in trecut fiind folosita pentru a controla intregul trafic maritim al unei stramtori indispensabile pentru comertul din regiune.

Kronborg - Castelul lui Hamlet
Kronborg - Castelul lui Hamlet

Pentru vizitarea castelului se percepe o taxa, foarte mica in comparatie cu ce puteti vedea. Va recomandam sa inchiriati si un audio ghid intrucat prezentarea audio a castelului ofera un farmec aparte vizitei. Din turul castelului face parte vizitarea capelei, a salii de bal, apartamentele regale in care veti putea admira camerele mari si o serie de tapiterii impresionante dar si cazemata, un grup de tuneluri subterane unde armatele ce pazeau castelul puteau rezista cu anii unor asedii nemiloase.

Kronborg - Castelul lui Hamlet
Kronborg - Castelul lui Hamlet

Pentru privelisti, pentru farmecul vizitei si pentru asocierea cu celebra piesa Hamlet a inegalabilului William Shakespeare, Castelul Kronborg este o atractie garantata de TVL.ro!

Adresa: 2 Kronborg, Helsingor, Denmarca.
Pret: 75 DKK
Website: http://kongeligeslotte.dk/

Alte atractii din Danemarca