Castelul Egeskov din apropiere de Odense


Castelul Egeskov este un castel cu sant de aparare in stil renascentist si se mandreste cu faptul ca este cel mai bine pastrat castel de acest fel din intreaga Europa. Daca doriti sa vizitati acest castel va sfatuim sa va rezervati cel putin jumatate de zi pentru a putea sa va bucurati de frumusetea gradinilor si a putea explora pe indelete restul expozitiilor gazduite de complexul Castelului Egeskov.

Construit in 1554, Castelul Egeskov este inca in proprietate privata, iar descendentii lui Henrik Bille, cel care a cumparat acest castel in anul 1784 inca locuiesc aici. Deplasarea pana la Castelul Egeskov nu este cel mai simplu lucru din lume. Aceasta fortareata splendida se afla la aproximativ 30 de kilometri de orasul Odense, ceea ce inseamna ca puteti ajunge aici mai mult cu masina. Orasul cel mai apropiat este Kvaerndrup si este posibil desigur sa ajungeti si cu trenul si apoi cu autobuze locale insa este ceva mai dificil si necesita mai mult efort de planificare.

Castelul Egeskov
Castelul Egeskov

Castelul Egeskov
Castelul Egeskov

Castelul Egeskov
Castelul Egeskov

Titania's Palace

Din cauza faptului ca o parte din castel este folosita ca resedinta de familia care-l detine, el nu poate fi vizitat in intregime insa exista cateva camere care sunt foarte frumoase si au o serie de exponate demne de un astfel de castel. Palatul Titaniei (Titania's Palace) este unul dintre cele mai interesante exponate din cadrul comlpexului Egeskov. Titania's Palace este un ansamblu de camere ale unui palat in miniatura realizat de-a lungul a zeci de ani de unul dintre proprietatii castelului pentru fiica sa si pentru o zana pe nume Titania pe care aceasta a zarit-o prin gradinile palatului in anii copilariei. Detaliile si gradul de acuratete din realizarea pieselor ce compun camerele palatului Titaniei sunt impresionante si efortul implicat in realizarea unei astfel de opere da masura dragostei unui parinte pentru fiica sa.

Mai jos am inserat un film care prezinta cateva dintre detaliile ce pot fi admirate in Palatul Titaniei de la Egeskov.

Gradinile de la Egeskov sunt insa considerate de multi, si pe buna dreptate, chiar mai frumoase decat castelul in sine. Gradina de fucsii sau cercelusi, este printre cele mai importante gradini de acest fel din Europa, continand peste 75 de specii diferite.

In cadrul domeniului de la Egeskov exista mai multe muzee sau expozitii cu diferite tematici cum ar fi masini de epoca, avioane vechi, trasuri, motociclete de colectie si chiar si o expozitie de pompieri unde puteti vedea diferite vehicule si ustensile folosite in aceasta meserie nobila. Tot in cadrul complxului exista si locuri unde puteti organiza un picnic cu prietenii si locuri de joaca pentru copii. Toate aceste motive fac din Castelul Egeskov din apropiere de Odense, o destinatie garantata de TVL.

Gradinile de la Egeskov
Gradinile de la Egeskov

Fucsii la Egeskov
Fucsii la Egeskov

Vedere aeriana Egeskov
Vedere aeriana Egeskov

Adresa: Egeskov DK-5572 Kvaerndrup, Danemarca
Pret: un bilet costa intre 180-210 DKK in functie de sezon.
Website: https://egeskov.dk/en

Alte atractii din Danemarca