Burj Khalifa din Dubai


Fie ca o considerati o cladire absurda sau ca o catalogati drept o structura impresionanta, ceea ce nu poate fi negat este faptul ca Burj Khalifa este o realizare arhitectonica si inginereasca de toata frumusetea. Cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa a devenit inca inainte de inaugurare un adevarat simbol pentru orasul Dubai si astazi este una dintre cele mai importante atractii din oras.

Cea mai inalta cladire din lume pare ca atinge cerul la cei 828 de metri ai sai. Ca o comparatie interesanta care exemplifica foarte bine dimensiunile sale impozante, se poate spune ca turnul Burj Khalifa este de sapte ori mai inalt decat turnul Big Ben din Londra. Acest zgarie-nori din Dubai a fost inaugurat pe 4 ianuarie 2010 la numai sase ani de la inceperea lucrarilor. Nu mai putin de 13.000 de muncitori au lucrat zi si noapte, in anumite momente ale lucrarilor reusind chiar sa ridice si cate un etaj in trei zile. Cladirea a spulberat o multime de recorduri in materie de constructii, printre care titlul de cea mai inalta cladire, cea mai inalta structura, cel mai inalt spatiu de locuit sau cel mai mare numar de etaje.

Burj Khalifa din Dubai - Cea mai inalta cladire din lume

La etajul 122 exista un restaurant foarte exclusivist ce poarta numele de At.mosphere si care poate consititui chiar o atractie in sine, pentru cei care-si permit o masa aici. De asemenea Hotelul Armani care dispune de 160 de camere si apartamente in Burj Khalifa, ofera cazare de lux in inima acestui oras fascinant.

Pentru a vizita turnul este nevoie in general de rezervare, "At the Top" fiind una dintre cele mai vizitate atractii din Dubai. Aceasta rezervare se poate face online sau chiar la casa de bilete situata in Dubai Mall.

Burj Khalifa - Informatii despre vizita

Adresa:
1 Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd - Dubai, Emiratele Arabe Unite

Transport:
Metrou: statia Burj Khalifa.

Preturi:
Preturile variaza intre 125 si 150 de AED in functie de ora de vizitare.
Copii intre 4 si 12 ani platesc intre 95 si 125 in functie de ora de vizitare.
Copii sub 4 ani beneficiaza de intrare gratuita.
Exista si un bilet care va garanteaza ca nu veti sta la coada si costa 300 de AED. Acesta poate fi achizitionat doar de la ghiseul din Dubai Mall si numai in ziua vizitei.
At the Top Sky Experience costa 500 de AED atat pentru copii cat si pentru adulti.

Orar:
Zilnic: 08:30 - 00:00; ultima intrare la 23:15.

Website:
http://www.burjkhalifa.ae/en/

Vizualizari: 313