Muzeul Dubai


Intre cladirile ultra-moderne din oras, Muzeul Dubai este un tribut adus istoriei si traditiilor culturale ale Emiratelor Arabe Unite.

In interiorul Muzeului Dubai turistii pot afla o serie intreaga de informatii interesante despre transformarea prin care a trecut orasul Dubai, de la un mic sat la o metropola in toata regula. Aceste informatii sunt prezentate prin modalitati diverse cum ar fi diorame, artefacte arheologice sau exponate interactive.

Intrarea de la Muzeul Dubai Intrarea de la Muzeul Dubai

Muzeul Dubai este gazduit de Fortul Al Fahidi despre care se spune ca este cea mai veche cladire din Dubai aflata inca in picioare. Originile fortului pot fi gasite cu exactitate in anul 1787. In 1971 destinatia sa a fost stabilita si a luat nastere muzeul de astazi. Fortul in sine si mai ales curtea sa sunt doua aspecte care socheaza cumva datorita imaginii futuriste pe care orasul Dubai si-a creat-o in prezent. Multi turisti caracterizeaza Muzeul Dubai ca o oaza de calm in centrul vechi al orasului tumultos care este Dubaiul din prezent.

In interiorul Muzeului Dubai o serie de diorame in marime naturala (modele prezentate in spatele unui geam), spun cu detalii interesante, povestea vietii traditionale din Emirate. Sunt prezentate scene traditionale din gospodarii arabe, din souk-uri (piete traditionale) sau din moschei, oferind in acelasi timp detalii despre viata in desert sau despre viata pe mare. Alte exponate prezinta un omagiu industriei locale dezvoltata de cautatorii de perle, indeletnicire care a fost una de baza in regiune inainte de descoperirea petrolului.

Muzeul Dubai - Curte interioara Muzeul Dubai - Curte interioara

Marea majoritate a galeriilor de la Muzeul Dubai se gasesc in subteranul Fortului Al Fahidi. Deasupra acestui spatiu expozitional se gaseste un dhow (o ambarcatiune), care este marturie a mosternii traditiilor pescaresti cu care localnicii se mandresc. Muzeul Dubai reuseste sa ofere o frantura din trecutul orasului Dubai care va reusi sa fascineze pana si pe turistii veterani care au multe muzee vizitate la activ.

Daca vizitati Muzeul Dubai si il considerati interesant s-ar putea sa va placa si o plimbare prin pietele traditionale (souk) de aur sau mirodenii. Aceste piete traditionale sunt destinatii populare pentru shopping care pastreaza insa si o frantura din traditiile vechiului Dubai. Cartierele Bastakiya si Shindagha sunt alte locuri unde turistii pot avea ocazia sa mai gaseasca si sa admire traditii ale acestei culturi impresionante.

Muzeul Dubai - Informatii despre vizita

Adresa:
Strada Al Fahidi, Dubai, Emiratele Arabe Unite - vis-a vis de Marea Moschee

Transport:
Metrou: statia Al Fahidi Metro Station 2 (linia verde).

Preturi:
Adulti: 3.00 AED
Copii: 1.00 AED

Orar:
De duminica pana joi: 08:30 - 19:30.
Vineri: 14:00 - 19:30.

Vizualizari: 261