Fantanile din Dubai


Fantanile de pe Lacul Khalifa sunt o atractie turistica din Dubai care reprezinta perfect stilul orasului. Atunci cand spectacolul de muzica, apa si lumini este in desfasurare, pana si cei mai reticenti turisti se pot surprinde cu gura cascata. Fantanile din Dubai sunt cu atat mai impresionante cu cat orasul este situat practic in desert iar peisajul futurist din jur, construit de complexele de caladiri dominate de Burj Khalifa, adauga si el la grandoarea fantanilor.

Fantana Dubai - un spectacol de apa si lumini

Aflata pe lacul de langa celebrul turn cu acelasi nume, Burj Khalifa, lac ce are o suprafata de peste 120.000 de metri patrati, fantana Dubai propulseaza jeturi de apa la o inaltime de peste 150 de metri, echivalentul unei cladiri cu 50 de etaje. Fantana are o lungime de 275 de metri si cinci cercuri de dimensiuni diferite, dar si doua arcade centrale. A fost proiectata de acceasi firma care a realizat si Fantanile Bellagio din Las Vegas.

Fantanile din Dubai Fantanile din Dubai

Spectacolele de la Fantana Dubai au loc zilnic si repertoriul include Sama Dubai, Baba Yetu, un cantec in Swahili care a castigat numeroase premii, Shik Shak Shok, cel mai bine vandut cantec de dans din lumea araba; si o piesa a celebrului tenor Italian, Andrea Bocelli - Con te partiro.

Peste 6600 de lumini din cel mai modern sistem de iluminare incandescent pentru fantani si 25 de proiectoare color creaza un spectacol de lumini nemaivazut. Razele de lumina indreptate spre cer pot fi vazute de la peste 30 de km departare si se spune ca pot fi vazute si din spatial cosmic, facand din Fantana Dubai cel mai stralucitor loc din Orientul Mijlociu si posibil din intreaga lume.

Programul Fantanilor Dubai:

de Sambata pana Joi: 01.00 PM si 01.30 PM
si de la 06:00 PM pana la 11:00 PM la fiecare 30 de minute.
Vineri: 01.30 PM si 2.00 PM
si de la 06:00 PM la 11:00 PM la fiecare 30 de minute.

Vizualizari: 990