Fantasyland - Disneyland Paris


Fantasyland invita tineri si mai putin tineri deopotriva sa retraiasca amintiri frumoase legate de povestile minunate redate in filmele clasice Disney.

In timp ce vizitatorii merg pe Main Street USA, imediat dupa ce intra la Disneyland Paris, nu se pot abtine din a privi superbul castel din fata lor. Ca un simbol pentru intregul parc Disneyland Paris, Castelul Frumoasei din Padurea Adormita, este o marturie ca fantezia si frumusetea ireala a acestei lumi de poveste poate deveni realitate la Disneyland Park din Paris. Pe langa faptul ca este simbolul cel mai cunoscut al parcului, Castelul reprezinta si intrarea intr-o zona a parcului a carei tematica o reprezinta povestile minunate din filmele clasice Disney - Fantasyland.

Fantasyland - Disneyland Paris
Fantasyland - Disneyland Paris

Ratacind prin castel, vizitatorii pot admira acoperisul sprijinit de coloane uriase sculptate in forme de copaci care par sa straluceasca ca si cum ar fi invaluite de magie. In galerie vizitatorii pot vedea niste tapiterii fabuloase si ferestre pictate cu scene din filme clasice Disney. Pe balcon turistilor li se infatiseaza o priveliste panoramica a taramului Fantasyland de la Disneyland Paris.

In spatele castelului vizitatorii pot intra in curtea unde exista o potcoava in care este integrata sabia magica "Excalibur". Imediat dupa Excalibur se gaseste un superb carusel compus din cai sculptati foarte frumos ce galopeaza acompaniati fiind de muzica filmelor clasice Disney.

Intregul design al taramului Fantasyland a fost puternic influentat de arhitectura europeana. Aici se gasesc vilute superbe cu acoperisuri de tigla si capriori din lemn si frontoane care par desprinse direct din cartile cu povestiri pentru copii.

In jurul acestor vile si cabane, peisajul superb modelat include figurine sculptate in diferite tufisuri si multe flori divers colorate. Cararile pietruite duc in toate directiile spre diferite aventuri inspirate din cartile de povesti cele mai cunoscute.

Turistii se pot bucura de aventuri la Alba ca Zapada, Pinochio, sau chiar la bordul unei galere magice impreuna cu Peter Pan. Acestea sunt numai cateva dintre atractiile de care va puteti bucura in Fantasyland de la Disneyland Paris. Tot aici exista si un labirint tematic inspirat din povestea lui Alice in Tara Minunilor si o excursie cu barca pe langa niste modele foarte detaliate ale unora dintre cele mai cunoscute personaje de poveste.

Unul dintre motivele pentru care Fantasyland este extrem de popular printre vizitatorii tineri ai parcului este faptul ca aici pot fi intalnite unele dintre cele mai cunoscute personaje din lumea Diseny. Aici sunt prezente toate aceste personaje de la Mickey la Cenusareasa, sau Pluto si pot fi vazute plimbandu-se prin zona. Aici este esential ca turistii sa tina camera de luat vederi la indemana pentru ca nu se stie niciodata peste cine vor mai intalni in clipa urmatoare.

Inca un loc in care pot fi intalnite cele mai cunoscute personaje Disney se afla in partea din spate a taramului Fantasyland langa scena Festivalului Fantasy unde au loc spectacole cu multe din stelele Disney de pe marile ecrane.

Zone Tematice din Disneyland