Mini Europa Bruxelles - parcul de miniaturi din Bruxelles


Daca ati dorit vreodata sa faceti turul complet al Europei dar nu dispuneti de fonduri suficiente pentru o astfel de excursie, atunci va puteti indrepta spre Bruxelles si puteti vizita alternativa unei astfel de mega excursii. Mini Europe sau Mini Europa cum este numita in Bruxelles, este un obiectiv turistic extraordinar. Aici puteti vedea o multime de monumente din intreaga Europa, adevarate simboluri ale continentului. Printre exponatele de aici se numara Zidul Berlinului sau celebrul Montmartre din Paris, dar si Acropolele din Atena sau Muntele Vezuviu din Italia. Singura diferenta dintre versiunile obiectivelor de aici si cele adevarate este ca primele au o marime de 25 de ori mai mica decat originalele. Daca nu ati mai vizitat un astfel de atractie in alte parti din lume atunci daca va aflati in Bruxelles ar trebui sa vizitati Mini Europa.

Mini Europa din Bruxelles Mini Europa din Bruxelles

Mini Europa se afla foarte aproape de intrarea la uimitorul Atomium, atractia de otel a orasului Bruxelles construita pentru Expozitia Mondiala din 1958. Machetele diverselor monumente si atractii din Uniunea Europeana ce sunt expuse la Mini Europa sunt cu adevarat fascinante. Este greu de crezut ca exista turisti care ar da cu piciorul unei astfel de atractii. Modelele de aici reproduc perfect majoritatea monumentelor reprezentative ale batranului continent. Machetele de la Mini Europa au o calitate deosebita si reproduc perfect originalele. Unele dintre ele au costat pana la 700.000 de dolari, o suma destul de mare pentru o macheta. Macheta care reproduce Grand Place din Bruxelles este una dintre cele mai scumpe si atunci cand veti vizita celebra piata din centrul capitalei Belgiei veti intelege de ce.

Diversele exponate de la Mini Europa nu au fost alese numai pentru statutul si calitatea lor dar si pentru simbolismul general pe care parcul il urmareste. Europa este un continent foarte divers si plin de obiective turistice dintre cele mai interesante, desi exista unele structuri sau atractii naturale care sunt mai renumite decat altele. Printre cele mai interesante modele de la Mini Europa se numara Turnul din Pisa, care este unul dintre cele mai emblematice obiective turistice ale Italiei. Macheta este facuta din marmura, ceea ce o face sa fie cu atat mai autentica. Un alt exponat care atrage toate privirile este mini orasul Venetia, a carei reproducere include si gondole ce navigheaza pe canalele atat de pitoresti ale orasului. Daca veti vizita regiunea autonoma Galitia din Spania, una dintre cele mai impresionante cladiri pe care o veti intalni este Catedrala din Santiago de Compostela. La Mini Europa exista un model al acestei biserici monumentale, model a carui constructie a durat 24.000 de ore – o mie de zile de munca continua.

Romania este si ea prezenta la Mini Europa din Bruxelles. Palatul Mogosoaia, aflat la aproximativ 10 km in afara Bucurestiului este reprezentat in miniatura in cadrul parcului.

Palatul Mogosoaia de la Mini Europa din Bruxelles Palatul Mogosoaia de la Mini Europa din Bruxelles

Marea majoritate a monumentelor in miniatura pe care le veti vedea la Mini Europa din Bruxelles au fost platite de tarile din care provin sau de regiunea din tara de provenienta. In timpul vizitei la Mini Europa va veti simti ca un gigant care a fost transpus chiar in locul unde exista monumentele respective. Trenurile in miniatura si morile de vant functioneaza ca si cum ar fi reale, iar Muntele Vezuviu pomenit mai sus chiar erupe! Din fericire aceste machete sunt destul de solide pentru a rezista la capriciile vremii asa ca functioneaza perfect si atunci cand ploua, iar parcul poate fi vizitat mai mereu.

Mini Europa este in general inchis aproape toata luna ianuarie si pana in martie. In restul anului il puteti vizita fara probleme.

Orar:
9:00 AM – 5:00 PM (cu mici variatii in functie de sezon) In iulie si august parcul e deschis pana la 7:00 PM

Preturi:
Adulti - 13.10 €
Copii sub 12 ani: 9.80 €

Adresa:
Bruparck B-1020 Brussels (Laken) langa Atomium.

Vizualizari: 2274