Vacanta Bruges - Sfaturi practice


Plimbari cu trasura in Bruges

Aceste plimbari sunt catalogate de multi ca fiind niste capcane pentru turisti. In primul rand sunt considerate foarte scumpe si cu toate astea turistii trebuie sa astepte la niste cozi interminabile de multe ori pentru o plimbare cu caleasca. Pretul unei astfel de plimbari este de aproximativ 30 de euro pentru o jumatate de ora. De multe ori insa, cozile sunt foarte mari si puteti astepta chiar si cateva ore.

Plimbari cu barca pe canelele din Bruges

Aceste plimbari pot suna foarte tentant insa si aici puteti prinde cozi destul de mari iar unii turisti spun ca barcile de pe canelele din Bruges sterg un pic din pitorescul orasului. Asadar cea mai buna modalitate de a vedea orasul ramane mersul pe jos. Bruges este un oras destul de mic iar majoritatea atractiilor turistice sunt apropiate, ceea ce face ca mersul pe jos sa fie o solutie excelenta pentru a vedea tot ce are mai frumos de oferit acest oras.

Plimbarile cu barca dureaza aproximativ 30 de minute si sunt organizate in fiecare zi intre 10:00 si 18:00. Plimbarea cu barca costa in jur de 6 EUR pentru adulti si 3 EUR pentru copii. Statiile de unde va puteti imbarca sunt:
- Michielssens, Huidenvettersplein 13
- Coudenys,Rozenhoedkaai
- De Meulemeester, Wollestraat 32
- Gruuthuse, Nieuwstraat 11
- Stael, Katelijnestraat 4

Ciocolata in Bruges

Daca petreceti cateva zile in Bruges atunci cu siguranta trebuie sa incercati sa gustati ciocolata locala. Este senzationala si cu siguranta veti dori sa reveniti in Bruges fie numai si pentru a putea gusta din nou din minunatele preparate din ciocolata.

Transport in Bruges

In ultimii ani traficul in centrul istoric al orasului a fost redus gradual pentru a putea pastra cat mai bine cladirile medievale si strazile pline de farmec ale orasului. Traficul este acum impartit in cinci artere mari cu sens unic care dau in linia de centura. Daca sositi cu masina in Bruges puteti parca in una din cele cinci parcari subterane din centrul istoric al orasului.

Autobuzele au acces in centrul istoric doar pentru a duce turisti la hotel sau pentru a-i transporta de la hotel la aeroport. Detalii si harti despre liniile de autobuz, despre feriboturi sau alte mijloace de transport pot fi gasite la oficiile de informare turistica.