Muzeul Gruuthuse din Bruges


Muzeul Gruuthuse este cel mai mare complex de muzee din Bruges si este situat in Casa Gruuthuse care a apartinut familiei Van Brugghe-van der Aa. Gruut reprezenta un amestec de arome din care se obisnuia sa se faca berea. Colectiile prezente de arta si antichitati au fost incepute in anul 1865 de Societatea Arheologica din Burges iar in anul 1955, consiliul orasului Bruges a castigat colectia si a extins-o.

Sculpturi - colectia consta in obiecte din diferite materiale: lemn (crucifixe, fragmente din altare bisericesti), fildes, piatra si marmura (monumente comemorative baroce ale regelui englez Carol al II-lea).

Muzeul Gruuthuse din Bruges Muzeul Gruuthuse din Bruges

Mobila este aici in diverse stiluri si tipuri. Unele date de mobilier din perioada gotica (cufere si sifoniere). Marea majoritate a obiectelor de mobilier dateaza din sec al XVII-lea si al XVIII-lea si contine ornamente frumoase sculptate in lemn.

Vasele de argint - Pot fi admirate obiecte religioase din argint, precum si vasele de argint ce erau folosite pentru scopuri domestice.

Vasele de metal - bucataria (cu semineul original din sec al XV-lea) inca pot fi vizitate. Colectia cuprinde candelabre, lampi, cani, farfurii etc.

Ceramica - colectia de ceramica este foarte mare si nu este expusa in totalitate datorita lipsei de spatiu. Cuprinde obiecte din ceramica fabricate in cele mai importante centre de ceramica din Europa: Bruxelles, Delft, Nordul Frantei si Germania.

Textile - cele mai frumoase tapiserii sunt din sec al XVII-lea si sunt facute in Bruges. Pe langa toate aceste colectii, mai pot fi vizitate colectia de numismatica si colectia cu instrumente muzicale.

Preturi:
Taxa de intrare este de 9.00 € pentru adulti, 7.00 € pentru grupuri mai mari de 15 persoane si 1.00 € pentru persoanele cu varste cuprinse intre 6-25 ani.

Adresa:
Dijver 17, Bruges
Este situat langa Biserica Sf Maria

Vizualizari: 77