Muzeul Groeninge din Bruges


Muzeul Groeninge este un obiectiv turistic din Bruges, denumit si muzeul de arte frumoase, ce si-a capatat numele dupa locul unde armatele flamande au invins armatele regelui Frantei in anul 1302. Colectia muzeului a fost inceputa in sec al XVIII-lea dar cladirea a fost construita intre 1929 si 1930. Numele muzeului a fost dat dupa numele strazii unde, in anul 1302, armatele flamande au invins trupele regelui Frantei.

Muzeul Groeninge din Bruges Muzeul Groeninge din Bruges

Colectia muzeului cuprinde opere ce apartin artistilor care au locuit sau au lucrat in Bruges. Opera de arta cea mai importanta din muzeu este "Fecioara cu preotul Joris van der Paele" pictata de Jan Van Eyck in anul 1436. Detaliile abundente de pe hainele personajelor ii confera acestui tablou statutul de comoara a picturii medievale flamande.

Din cadrul picturilor din sec al XV-lea mai fac parte si "Moartea Sfintei Fecioare" de Hugo van der Goes, "Altarul Sfantului Christopher" de Hans Memling, "Botezul lui Isus Hristos" de Gerard David. O alta parte a muzeului cuprinde opere renascentiste si baroce de la pictori precum: Jan Provoost, Lanceloot Blondeel, Adriaan Isenbrant si Pieter Pourbus. Secolul al XIX-lea este reprezentat de opere ale unor artisti precum: Joseph Suvée, Jozef Ducq, Jozef Odevaere si Albert Gregorius.

Orar:
Muzeul este deschis in fiecare zi de la 9:30 la 17:00 (este inchis in fiecare zi de luni).

Preturi:
Taxa de intrare este de 8.00 € pentru adulti, 6.00 € pentru grupuri mai mari de 15 persoane si 1.00 € pentru copii intre 6-25 ani.

Adresa:
Dijver 12, Bruges.

Vizualizari: 199