Biserica Sfantului Sange din Bruges


Biserica Sfantului Sange detine o ramasita din sangele sfant al Domnului Isus Hristos. Legenda spune ca, dupa crucificare, Sfantul Iosif de Arimathea, a sters corpul Mantuitorului de sange si a pastrat hainele. Aceste haine au ramas pe Pamantul Sfant pana la cea de-a doua cruciada, cand regele Ierusalimului Baldwin al-III-lea, i le-a dat cumnatului sau, contele de Flandra, Diederik van de Elzas. Contele a adus haina cu sangele Mantuitorului pe 7 aprilie 1150 si a asezat-o intr-o capela pe care a construit-o in piata Burg.

Biserica Sfantului Sange din Bruges Biserica Sfantului Sange din Bruges

Biserica Sfantul Sange consta intr-o capela romanesca(la parter) si o capela gotica(la etaj). Cele doua nivele nu puteau fi mai diferite, nivelul de jos romanesc fiind auster cu foarte putine decoratiuni, iar etajul fiind viu, plin de culoare si detalii.

Cele doua capele sunt conectate printr-o scara din caramizi, care porneste dinspre fatada spre piata. Scarile au fost construite in 1533 in stilul romanesc dar au fost demolate in timpul ocupatiei franceze. Au fost reconstruite in sec al XIX-lea.

Orar:
Biserica Sfantului Sange este deschisa in fiecare zi:
Aprilie - Septembrie intre 9:30-12:00 si 14:00-18:00
Octombrie-Martie intre 10:00-12:00 si 14:00-16:00 (inchis in fiecare miercuri dupa-amiaza).

Preturi:
Intrarea in biserica este gratuita dar vizitarea muzeului se face achitand o taxa de 1.00 € pentru adulti si 0.50 € pentru copii.

Adresa:
Burg 10, Bruges

Vizualizari: 145