Poble Espanyol - Satul Spaniol din Barcelona


Poble Espanyol (Satul Spaniol) a fost construit pe dealul Montjuic pentru Expozitia Internationala din 1929 ce a fost organizata de orasul Barcelona. Scopul acestui proiect a fost de a arata vizitatorilor o mostra reprezentativa de arhitectura spaniola.

O echipa de doi arhitecti, un inginer si un artist a creat acest sat prin ridicarea a 116 de cladiri din diferite stiluri arhitecturale, care reprezinta mai multe regiuni ale Spaniei. Casele sunt dispuse in jurul unui patrat mare - Plaza Mayor - si cateva patrate mici, toate legate de strazi pitoresti, unele cu trepte. Poble Espanyol are tot ceea ce te-ai astepta de la un mic sat, inclusiv o primarie, o biserica, o manastire, magazine si cladiri rezidentiale.

Poble Espanyol din Barcelona Poble Espanyol din Barcelona

Mai multe dintre cladirile din Poble Espanyol sunt reproduceri exacte ale cladirilor existente in regiunile pe care le reprezinta, in timp ce altele doar reprezinta un stil arhitectural specific unei zone. Principala poarta de intrare in sat este o replica a Puerta San Vicente, una dintre cele noua porti ale zidurilor din secolul 11 ce se gasesc in jurul orasului Avila. Alte replici notabile sunt Primaria Valderrobres si turnul inalt cu ceas din Utebo, un amestec de stil Mudejar si gotic.

Poarta principala din Poble Espanyol - replica portii din Avila Poarta principala din Poble Espanyol - replica portii din Avila

El Poble Espanyol a fost construit doar pentru durata expozitiei modiale, dar datorita popularitatii sale, acesta nu a mai fost demolat. Cu exceptia perioadei din timpul razboiului civil din Spania, cand a fost folosit ca lagar pentru detinuti, in restul timpului Poble Espanyol a continuat sa atraga vizitatori, toti fiind fascinati de un sat idilic, unde masinile nu au acces.

In 1988 satul a fost renovat si s-au adaugat mai multe atractii. Se pune acum un accent puternic pe artele traditionale, existand artizani ce creaza obiecte interesante de sticla, picturi decorative, ceramica, broderii si multe alte obiecte lucrate manual in cadrul a aproximativ patruzeci de ateliere. Satul dispune de asemenea si de o serie de baruri, restaurante, magazine si chiar si cluburi de noapte.

Informatii utile despre vizita la Poble Espanyol din Barcelona

Adresa:
Parcul Montjuic, Avinguda de Francesc Ferrer 13, Barcelona.

Transport:
Metrou: Espanya (L1, L3).

Orar:
Luni: 09:00 - 20:00
Marti, miercuri, joi si duminica: 09:00 - 00:00
Vineri: 09:00 - 03:00
Sambata: 09:00 - 04:00
Luni, marti miercuri si joi, intre 13 ianuarie si 9 februarie este deschis de la 09:00 la 20:00 (casa de bilete se inchide cu o ora inainte de ora inchiderii).

Preturi:
Adulti: 12,00 €
Copii (4-12 ani): 7,00 €
Elevi si studenti: 9,50 €
Batrani (peste 65 de ani): 8,40 €
Audio ghid: 3.50 € (disponibil in catalana, spaniola, engleza, franceza, italiana, germana, ebraica si rusa; durata 60 de minute; dispobinil zilnic intre orele 09:00 - 18:00).

Vizualizari: 3324