La Pedrera - Casa Mila din Barcelona


La Pedrera este una dintre operele arhitectonice ale lui Antoni Gaudi. Casa Mila a fost imediat numita “La Pedrera” – cariera de piatra, datorita fatadei sale exterioare ce aduce cu o stanca. Exista multe terorii referitoare la sursa de inspiratie a lui Gaudi cand a proiectat La Pedrera de la valurile oceanului pana la anumiti munti.

Indiferent de izvorul de inspiratie ce a stat la baza crearii acestei capodopere, cladirea pare o sculptura plina de contraste intre zonele cu piatra pala si cele cu fier inchis la culoare, de curbe si concavitati. Balcoanele sunt din fier forjat si au fost proiectate de un prieten al lui Gaudi, Josep Maria Jujol, care a mai colaborat si in alte ocazii cu celebrul arhitect. Fiecare dintre balustrade este diferita de celelalte.

La Pedrera din Barcelona La Pedrera din Barcelona

Casa a fost contruita intre 1906 si 1910 pentru familia Mila si reprezinta una dintre cele mai pline de imaginatie cladiri din istoria arhitecturii, fiind de fapt mai mult o sculptura decat o cladire in sine. Autoritatile acelei perioade s-au opus multor aspecte ale constructiei si au dat proprietarilor mai multe amenzi, ba chiar au ordonat demolarea cladirii. Din cauza aceasta unele dintre detaliile proiectului lui Gaudi nu au fost respectate pana la capat. Autoritatile au refuzat sa aprobe amplasarea unei statui gigant in varful cladirii care o reprezenta pe zeita Pamantului, Gaia.

Casa Mila este cu siguranta un obiectiv turistic de vizitat intr-o vacanta in Barcelona, fiind locul cel mai potrivit pentru a afla cateva lucruri foarte interesante despre opera lui Antoni Gaudi.

La Pedrera din Barcelona - Acoperisul La Pedrera din Barcelona - Acoperisul

Informatii despre vizita la Casa Mila (La Pedrera)

Orar:
Din noiembrie pana in februarie de luni pana duminica de la 9:00 AM la 18:30 PM
Din martie pana in octombrie de luni pana duminica de la 9:00 AM la 20:00 PM
"La Pedrera" este inchisa pe 25 si 26 decembrie, 1 si 6 ianuarie si o saptamana din ianuarie.

Preturi:
Bilet normal: 15.00 €;
Bilet redus (studenti si someri): 11.00 €;
Bilet cu Barcelona Card (20% discount): 12.00 €.

Adresa:
Passeig de Gracia, 92
Barcelona.

Transport:
Autobuz: 7, 16, 17, 22, 24, 28;
Metrou: L3, L5 (Passeig de Gracia sau Diagonal).

Vizualizari: 725