Montjuic - Fantanile magice din Barcelona


Montjuic este un deal din Barcelona ce trebuie neaparat vizitat daca va aflati in vacanta la Barcelona. Barcelona intrece la capitolul parcuri aproape orice oras din Europa. Parc Guell, Ciutadella si Montjuic sunt doar cateva dintre ele. Parcul Montjuic este in varful unui mic munte de la marginea orasului. Barcelona este inconjurata de munti si dealuri, unele destul de indepartate, dar acesta se inalta chiar la marginea partii vechi a orasului.

Palau Nacional din Montjuic si Fantanile Magice Palau Nacional din Montjuic si Fantanile Magice

Pozitionarea unica a parcului Montjuic asigura o priveliste asupra orasului foarte frumoasa. Cea mai buna modalitate de a ajunge in parcul Montjuic este cu metroul. In parc puteti admira gradinile, un castel, satul olimpic al Olimpiadei din 1992 si multe altele. Puteti folosi si funicularul pentru a ajunge la Montjuic, pe care il puteti lua chiar de pe plaja Barceloneta. Pentru aproximativ 20 de euro puteti vizita toate muzeele din Montjuic, puteti inchiria o bicicleta sau puteti inota in piscina olimpica. De asemenea tot in pretul acesta intra si folosirea funicularului si a trenului pentru turisti.

Tot pe Montjuic se afla si Palau Nacional, o cladire cu aer istoric care totusi nu este atat de veche, fiind construita in 1929. Palatul a fost transformat in Muzeul National de Arta Catalana.

In fata Palatului National se afla Fantana Magica din Montjuic. Acest spectacol minunat de apa, muzica si lumini a avut loc prima data in 1929 cu ocazia Marii Expozitii Universale. Cand cel care a conceput intregul ansamblu a inaintat proiectul sau, cu un an inainte de exozitie, toata lumea a crezut ca este un plan mult prea ambitios pentru a putea fi realizat si terminat la timp. Peste 3000 de muncitori au fost mobilizati pentru a realiza proiectul in mai putin de un an.

Cand pui la un loc culori, miscare, lumina, muzica si apa totul devine un spectacol de magie. Fantana magica din Montjuic este un obiectiv turistic ce nu poate fi ratat in cadrul oricarei vacante in Barcelona.

Palau Nacional - Muzeul National de Arta Catalana Palau Nacional - Muzeul National de Arta Catalana

Fantanile Montjuic - Informatii despre spectacolele de apa, muzica si lumini

Orar:
Intre octombrie si aprilie: vinerea si sambata spectacole muzicale au loc de la orele: 19:00, 19:30, 20:00 si 20:30
Intre mai si septembrie: joi, vineri, sambata si duminica spectacole muzicale au loc de la orele 21:30, 22:00, 22:30, 23:00, 23:30.

Preturi:
Accesul este gratuit dar aproape mereu se aduna destul de multa lume la terasele din jur asa ca daca doriti sa prindeti un loc ar trebui sa va duceti din timp.

Adresa:
Placa Espanya, Barcelona, Spania.

Transport:
Metrou: statia Placa Espanya (L3, L1).

Vizualizari: 7104