Arenas de Barcelona - Fosta corida din Barcelona


Arenas de Barcelona este o fosta arena unde se organizau coride, transformata intr-un complex comercial ce se gaseste chiar in apropiere de Placa d'Espanya. De pe acoperisul accesibil publicului larg se poate admira o frumoasa panorama asupra orasului.

Arenele (Arenes in catalana), au fost construite intre anii 1889 si 1900 fiind initial Placa de Toros de les Arenes, corida din Barcelona. Cladirea a fost proiectata de arhitectul catalan August Font i Carreras in stil maur si are o intrare monumentala in forma de potcoava decorata cu bucati de gresie colorata.

Poza Arenas de Barcelona Poza Arenas de Barcelona

Arena, care are un diametru de 52 de metri, are o capacitate de pana la saisprezece mii de spectatori. Pe langa luptele cu tauri, arena a functionat de asemenea, drept gazda pentru o serie de concerte importante pentru orasul catalan; printre numele celebre se numara formatia britanica Beatles care a tinut un concert aici in anul 1966.

Luptele cu tauri nu s-au bucurat de prea mare succes in Catalonia mai niciodata si ultima lupta cu tauri a avut loc aici la 9 iunie 1977. Dupa aceea, Plaza de Toros Monumental a ramas drept singura arena pentru luptele cu tauri din Barcelona. Dar chiar si acea arena s-a inchis la începutul anului 2012, atunci cand o interdictie privind luptele cu tauri a intrat în vigoare in Catalonia.

De zeci de ani, in Arenas de Barcelona nu s-a intamplat nimic, cladirea ramanand complet goala. Asa au stat lucrurile pana în 1999, cand o serie de planuri au fost lansate pentru a transforma arena într-un modern centru comercial si de divertisment. Firma de arhitectura Richard Rogers a fost selectata pentru a proiecta un complex dupa cele mai inalte standarde, asigurand in acelasi timp si conservarea structurii istorice din caramida rosie care are un farmec aparte.

Noul complex Arenas de Barcelona s-a deschis in martie 2011. Fatada originala este in cea mai mare parte intacta si inconjoara un complex modern, cu un dom sub care se gasesc restaurante, magazine, sali de cinema si un muzeu al muzicii rock, toate raspandite pe sase etaje.

Terasa de pe acoperis, care este accesibila, fie printr-o serie de scari rulante sau prin intermediul unui lift atasat la exteriorul clădirii, ofera privelisti panoramice superbe asupra zonei inconjuratoare. De aici se poate admira cel mai bine, in toata splendoarea sa, Placa d'Espanya dar si Palau Nacional, ambele atractii turistice de seama ale orasului Barcelona.

Adresa:
Gran Via de les Corts Catalans la Placa d'Espanya

Transport:
Metrou: Espanya (L1, L3).

Vizualizari: 1194