Muzeul Bizantin din Atena


Muzeul Bizantin a fost fondat in anul 1914. Initial localizat la parterul Academiei din Atena, el a fost mutat in vila Ilissia, resedinta de iarna a ducesei de Piacenza. Din anul 1993 au inceput lucrarile de extindere a cladirii cu inca 3 nivele subterane. Cladirea principala, unul din cele mai importante monumente di Atena, are 2 etaje si un subsol. Partea de nord este delimitata de doua turnuri cu scari. In general, cladirea este construita in stil tuscan renascentist cu elemente clasice (domina liniile orizontale, turnurile joase) si romantice (arcade, acoperisul ce iese in afara cladirii).

Muzeul Bizantin din Atena Muzeul Bizantin din Atena

Colectia foarte mare a muzeului atesta dezvoltarea artei din perioada crestinismului devreme pana in anii post bizantini (sec IV-XIX). Colectiile includ sculpturi, picturi si ornamente mici din Grecia si din alte parti ale Imperiului Bizantin ca Mica Asie, Marea Neagra, Egipt si a Principatelor Danubiene care astazi reprezinta Romania. Colectia include deasemenea si 3.500 de icoane, un numar mare comparativ cu alte muzee, fiind adunate din diferite parti ale Imperiului Bizantin si acopera o perioada de 1.000 de ani de istorie.

Cand vor fi terminate extinderile muzeului, toate cele 15.000 de obiecte ale colectiei vor fi expuse iar cladirea va face parte dintr-un parc arheologic imens care include si Liceul Aristotel si un mic amfiteatru in aer liber.

Informatii utile despre vizita la Muzeul Bizantin din Atena

Orar:
Muzeul Bizantin este deschis de marti pana duminica intre orele 8:00 si 19:30 si este inchis lunea.

Preturi:
Taxa de intrare la Muzeul Bizantin este de 4 EUR pentru adulti si 2 EUR pentru copii si studenti

Adresa:
strada Vassilis Sofias 22

Vizualizari: 352