Burgas, Bulgaria – Orasul uitat de la Marea Neagra


Statiunile din Bulgaria de pe litoralul Marii Negre au devenit tot mai atractive.

Bulgaria a devenit o destinatie de vacanta preferata de multi turisti romani si straini. Preturile mici, statiunile de ski si plajele foarte frumoase sunt doar cateva dintre motive. Sofia, capitala tarii si Bansko, cea mai frumoasa statiune de ski din Bulgaria, sunt marii castigatori ai turismului in Bulgaria si atrag un numar important de turisti straini. Exista insa in Bulgaria si alte locuri, mai putin cunoscute care merita vizitate.

Burgas Bulgaria, plaja Marea Neagra
Burgas Bulgaria, plaja Marea Neagra

Orasul de pe tarmul Marii Negre, Burgas, a cam fost evitat de turistii straini care aleg Bulgaria ca destinatie pentru a isi petrece vacanta. Una din cauze ar putea fi faptul ca este un oras prea industrializat. Situat pe malul Marii Negre, Burgas este al patrulea oras ca marime din tara vecina si un centru economic si cultural important. Cu toate acestea orasul are cateva plaje foarte frumoase ce merita vazute si ar putea constitui un punct excelent de plecare pentru cei ce doresc sa viziteze si alte statiuni de pe litoralul Marii Negre cum ar fi Slantchev Briag mai la nord sau Duni Viallage la sud. Aceasta zona este puternic dezvoltata pentru turismul de pe litoral si ofera locuri de cazare in aproape 90 de hoteluri si 17 camping-uri. Anual zona atrage in jur de 2.5 milioane de turisti din Bulgaria si din afara tarii.

Burgasul in sine este un oras atractiv si desi destul de mare, poate reprezenta un refugiu placut din multimea de turisti si comercialul uneori agasant al statiunilor de la Marea Neagra. Centrul orasului este foarte turistic, primitor si poate fi un punct de pornire bun pentru a explora orasele din apropiere de pe tarmul Marii Negre. Cei pasionati se pot bucura de cateva ore de surfing sau scuba diving iar daca sunteti interesati de istoria industriala a orasului puteti vizita exploatarea de sare din zona pentru a vedea cum se produce sarea si cum este ea rafinata.

Vezi aici cam cat te-ar costa cazarea la un hotel din Burgas - Bulgaria

Burgas este un oras bogat in istorie si cultura si a ramas in mare parte neatins de urbanizarea comunista, asa ca turistii pot admira arhitectura orasului din secolul al XIX-lea si inceputul de secol XX. Localnicii din Burgas sunt cunoscuti pentru spiritul lor artistic, reprezentat de cateva festivaluri ce au loc de-a lungul anului; Festivalul International de Folclor si Expozitia Nationala FLORA dar si Concursul International de dansuri Latino-Americane. Parcul Gradina Marii merita si el vizitat pentru a vedea teatrul in aer liber si mica gradina zoologica. Este una din zonele de recreere din Burgas ce se intinde din port, de-a lungul coastei Marii Negre spre partea de nord a orasului.

Plenitudinea de obiective turistice din Burgas, fac din acesta o destinatie perfecta de vacanta dar si peisajul din regiune este frumos si merita vazut. De aceea ar fi bine ca vacanta in Burgas sa o faceti cu masina. Exista si posibilitatea de a inchiria masini in zona, facand astfel mult mai acesibila vizitarea imprejurimilor orasului.

Asadar daca sunteti in cautarea unui loc de pornire de unde sa vizitati intregul litoral bulgaresc al Marii Negre sau pur si simplu sunteti in cautarea unei destinatii de vacanta, Burgas este o alegere buna. Iar daca va duceti cu masina sau inchiriati o masina in Burgas cu siguranta veti avea de castigat pentru ca veti putea vizita mai multe obiective turistice din intreaga zona.

Articole turism