Bodrum de pe litoralul din Turcia, viitorul Saint Tropez.


Bodrum este o statiune din sud vestul Turciei, pe litoralul Marii Egee care devine tot mai mult o destinatie de lux.

In Bodrum se gaseste una din cele sapte minuni ale lumii si anume Mausoleul din Halicarnassus. Bodrum este o locatie de vacanta ce poate fi luata in considerare oricand pentru un sejur estival de cateva zile sau o saptamana. Cea mai buna perioada pentru a merge aici este rimavara tarzie sau toamna timpurie, cand vremea este aproape perfecta, se evita aglomeratia si caldurile insuportabile din timpul verii.

Vezi aici cat costa o camera de hotel in Bodrum si compara preturile.

Plajele sale cu nisip fin si strazile pline de magazine, au facut ca Bodrum a fost mereu o statiune preferata de turistii ce aleg sa-si petreaca vacanta in Turcia, pe litoralul Marii Egee. In trecut un sejur in aceasta parte a litoralului turcesc putea reprezenta o evadare din cotidian, un mod de a gasi putina liniste dar astazi micutul sat pescaresc de la malul marii a intrat in circuitul turistic mondial. O data cu faima dobandita au aparut si yacht-urile, unele dintre ele venite direct din Monaco sau Capri. Paparazzi reusesc sa surprinda tot mai multe vedete care isi petrec vacantele aici iar in timpul verii populatia satului creste de zece ori. Toate acestea fac ca Bodrum sa semene putin cu Saint Tropez. Cu o mica diferenta: dansatoarele din buric.

Dar ce anume atrage atat de mult la aceasta statiune? In primul rand peisajul este unul spectaculos ce pare desprins direct dintr-un tablou. Totodata, regiunea este incarcata de istorie astfel ca in zona pot fi vizitate o multime de obiective istorice; dintre toate iese in evidenta, ruina Mausoleului din Halicarnassus, una din cele sapte minuni ale lumii antice.

Cumhuriyet Caddesi este centrul vietii de noapte din aceasta statiune de pe litoralul turcesc. Turistii o numesc mai simplu “Bar Street”. Aceasta strada se umple seara de turisti dornici de distractie care mai apoi ajung in imensa discoteca “Halikarnas”, un club de noapte in aer liber care seamana cu un amfiteatru din apropiere.

In plin sezon, un sejur in Turcia in aceasta statiune poate fi destul de scump dar daca decideti sa mergeti la inceputul toamnei puteti beneficia de cazare mai ieftina, temperaturi excelente si in acelasi timp evitati si aglomeratia din plin sezon estival.

Articole turism