Lipsi, o oferta buna de vacanta in Grecia


O vacanta linistita in Grecia, departe de aglomeratia statiunilor de pe litoralul romanesc poate fi o alegere excelenta iar agentiile de turism stiu asta; de aceea abunda ofertele de vacanta in Grecia.

Teritoriul Greciei este o intindere nesfarsita de coasta muntoasa si exista aproape 1500 de insule. Multe dintre ele au fost deja colonizate de turistii care adora agitatia si spectacolele de karaoke. Unele locuri retrase au ramas insa neatinse de tursimul modern, niste oaze pentru visatori si cei ce doresc sa scape de aglomeratie. Singurul lucru pe care il au in comun este ca sunt toate diferite si de aceea fiecare turist poate alege exact ceea ce crede ca i-ar placea mai mult din multitudinea de oferte pentru vacante pe litoralul din Grecia.

Intre cele mai cautate oferte pentru Grecia ale celor ce doresc liniste si sunt in cautarea unui loc unde sa se relaxeze pe litoral se numara si Lipsi.

Insula Lipsi din Grecia
Insula Lipsi din Grecia

Lipsi este una dintre insulele mici din Dodecanese, lant de insule ce se intinde pana aproape de litoralul turcesc. Lipsi se situeaza intre doua insule ceva mai mari numite Kalymnos si Samos. Unul dintre marile avantaje pe care le prezinta insula Lipsi este ca se afla pe una din rutele importante ale feriboturilor ce fac trasee prin zona. Drumurile insulei au fost imbunatatite de curand iar portul foarte mare a suferit si el modificari si lucrari de modernizare pentru a putea gazdui flota de yacht-uri care au si insula Lipsi in intinerar. Lipsi inca are acel aer si farmec pe care il puteti astepta de la o insula greceasca. Insula este atat de mica incat puteti merge absolut oriunde intr-o singura zi, iar acum este si brazdata de drumuri noi care usureaza transportul. Linistea si pacea sunt caracteristicile principale ale insulei desi ofertele turistice pentru litoralul din Grecia se indesesc pentru aceasta locatie si usor usor apar tot mai multe scutere si masini, semn ca intr-un viitor nu prea indepartat insula va trece prin transformari care vor face din ea un loc mai putin linistit decat in prezent. Prezenta yacht-urilor a facut ca oferta de taverne si terase din jurul portului sa se mareasca considerabil. Acestea pot oferi un cadru extraordinar de placut pentru petrecerea unor seri linistite impreuna cu familia sau prietenii.

Vezi aici preturile disponibile la hoteluri in Insula Lipsi din Grecia

Prezenta insulei pe ruta feriboturilor din zona Dodecanese, portul sau natural foarte mare, apropierea fata de insule ca Samos, Leros, Kalymnos sau Kos fac din Lipsi un punct foarte bun de plecare pentru cei care vor sa viziteze si alte insule din zona.

Lipsi este destinatia perfecta pentru cei ce doresc sa se retraga intr-un loc linistit unde cele mai agitate momente ale zilei le reprezinta sosisea sau plecarea unui feribot. Plajele sunt mai degraba placute decat extraordinare. Tavernele si cafenelele sunt concentrate in jurul portului care desi placut nu este pe atat de pitoresc pe cat ar putea fi de asteptat.

Articole turism