Sarkanniemi – parcul de distractii din Tampere


Parcul Sarkanniemi din Tampere, al doilea oras ca marime din Finlanda este o atractie turistica importanta a orasului pe langa alte cateva. Parcul primeste peste 1.5 milioane de oaspeti in fiecare an. Tot in cadrul parcului exista si un turn de observatie cu o platforma aflata la 120 de metri inaltime, un delfinariu, o gradina zoologica, un planetarium, aquarium. Toate sunt foarte aproape unele de altele intr-un cadrul foarte frumos.

Exista tot felul de bilete in diverse combinatii insa datorita vremii din Finlanda parcul nu este deschis complet prea multe luni pe an. Parcul Sarkanniemi se afla in proprietatea orasului Tampere si a fost deschis in anul 1975. In primii ani de existenta parcul a colaborat cu parcul rival Linnanmaki. O parte dintre atractiile parcului au fost chiar imprumutate la Linnanmaki inainte ca Sarkanniemi sa fie deschis. Colaborarea dintre cele doua parcuri a incetat in anii 80.

Sarkanniemi, parcul din Tampere
Sarkanniemi, parcul din Tampere

Sarkanniemi a fost votat drept cel mai popular parc de distractii din Finlanda, deci daca vizitati Tampere, parcul este un loc ce nu trebuie ratat in special vara. Pe timpul iernii toate atractiile din cadrul parcului sunt inchise. Poate fi vizitat doar turnul de observatie si aquariumul. Pretul acestor doua atractii este de 8 euro fiecare.

Articole turism