Port Aventura – O excursie intr-o lume de vis


Sunt putine locuri in lume in care puteti trai aventuri sau unde puteti experimenta niste emotii unice de care sa va puteti apoi aminti toata viata. Parcul Port Aventura este unul din aceste locuri. La Port Aventura veti avea parte de o calatorie pe care nici nu v-ati imaginat-o.

In minunata calatorie din Port Aventura veti descoperi misterele Chinei Imperiale, veti invata sa respectati Vestul Salbatic, veti explora jungla din Polinezia si veti calatori prin exotica lume a civilizatiei azteca din Mexic dar va veti bucura si de pitorescul Mediteranei.

Acestea sunt si zonele tematice ale parcului. Fiecare dintre aceste zone ofera turistilor o serie de atractii care va vor captiva si va vor oferi senzatii de neuitat pentru multa vreme.

Furius Baco, PortAventura - Barcelona

In zona linistita a Mediteranei, un geniu in laboratorul sau adauga cateva detalii finale la ultima masinarie inventata de el. Totul pare sa mearga conform planului dar dintr-o data ceva se intampla si totul scapa de sub control. In haosul ce se declanseaza nimic nu poate opri maimuta neastamparata sa faca nazbatii. Desi savantul tipa la ea sa nu atinga nimic, maimuta trage de maneta si va catapulteaza in afara laboratorului. Veti ajunge de la 0 la 135 km/h in 3 secunde cu Furius Baco, aceasta atractie unica a parcului Port Aventura. O explozie de adrenalina face ca aceasta sa fie una dintre cele mai populare atractii.

Furius Baco, Portaventura
Furius Baco, Portaventura

Furius Baco, Portaventura
Furius Baco, Portaventura

Dragon Khan, PortAventura - Barcelona

Cea mai populara atractie a parcului Port Aventura din zona China Antica este Dragon Khan. Un print din China antica care a incercat sa puna la indoiala puterea si suprematia Imparatului a fost condamnat de zei pentru ofensa lui fiind transformat intr-un dragon gigant: Dragon Khan. Chiar si in zilele noastre exista credinta ca sangele furiosului print inca mai curge prin scheletul lui Dragon Khan. Nu trebuie decat sa incercati aceasta atractie cu 8 loop-uri pentru a simti furia acestei masinarii la o viteza de 110 km/h. Numai cei curajosi vor avea taria sa incerce senzatiile oferite de Dragon Khan.

Dragon Khan, Portaventura
Dragon Khan, Portaventura

Dragon Khan, Portaventura
Dragon Khan, Portaventura

Hurakan Condor, PortAventura - Barcelona

Nimic nu se compara cu senzatia oferita de Hurakan Condor. Aceasta atractie a parcului va ofera o cadere libera de 100 de metri in timpul careia adrenalina va incepe sa va invaluie corpul si nu veti avea timp nici macar sa tipati inainte de a ajunge la sol.

Hurakan Condor, Portaventura
Hurakan Condor, Portaventura

Hurakan Condor, Portaventura
Hurakan Condor, Portaventura

Intregul parc este fantastic si gama de atractii include pe langa cele de mai sus (care sunt dedicate celor curajosi) si altele mai usoare pentru cei carora nu le place adrenalina atat de mult. In Port Aventura exista si 3 hoteluri, o plaja si un parc acvatic ultra modern. Hotelurile au diferite tematici si beneficiaza de niste privelisti foarte frumoase. Parcul acvatic este extraordinar si include 5 topogane principale, un rau, un teren de volei si o piscina cu valuri.

Aflat la o distanta de o ora de Barcelona, si la zece minute de Aeroportul Reus (Tarragona), avand propria sa statie de tren dar si acces direct de la autostrada AP-7, Port Aventura Parc este foarte usor accesibil cu orice mijloc de transport. Parcarea in Portaventura costa 8 euro daca veniti cu masina.

Va puteti cumpara Portaventura Express Pass pentru a nu mai astepta la cozi in fata fiecarei atractii. Daca va cumparati Portaventura Express Pass mergeti intai la Furius Baco si Hurakan Condor. Pretul de intrare in ParcAventura este de 42 de euro sau de 63 de euro pentru doua zile consecutive. Absolut toti cei care au fost in PortAventura spun ca merita toti banii, pana la ultimul eurocent.

Articole turism