Cardul ISIC - Cum beneficiezi de reduceri in vacanta.


Ce este ISIC?

ISIC este un card de reduceri. International Student Identity Card este cel mai important card de reducere recunoscut pe plan international de unele organizatii foarte prestigioase cum ar fi UNESCO. ISIC ofera detinatorilor sai, pe langa statutul de membru al unui club cu adevarat global, accesul la cele mai bune oferte si reduceri atat in tara de origine cat si atunci cand calatoresc in tari straine. In total, cardul ofera detinatorului peste 41.000 de discounturi in 120 de tari.

Cardul ISIC poate fi comandat de elevi si studenti cu varste peste 12 ani, neexistand nicio limitare cu privire la varsta maxima admisa. Daca nu esti student dar ai totusi sub 30 de ani atunci cand aplici pentru un card, poti primi un International Youth Travel Card (IYTC). De asemenea exista o varianta dedicata profesorilor si invatatorilor, ce pot aplica pentru International Teacher Identity Card (ITIC). Ambele carduri, atat cel pentru tineri cat si cel pentru profesori si invatatori, au beneficii similare cardului ISIC.

Tipurile de carduri de reducere
Tipurile de carduri de reducere ISIC

Ce reduceri am cu cardul ISIC?

Reducerile de care poti beneficia odata cu statutul de membru ISIC sunt dintre cele mai diverse. De la reduceri la biletele de intrare la obiective turistice la cazare si transport. Spre exemplu statutul de membru ISIC iti poate aduce o reducere de pana la 15 euro la Disneyland Paris, 5 euro reducere la biletul de intrare in Tour Montparnasse din Paris sau 7 euro reducere la Palatul Lobkowicz din Praga, reduceri la diverse restaurante, sau chiar la achizitionarea de suveniruri si cadouri. In orase importante din toata lumea puteti beneficia de reduceri la biletele de intrare in diferite muzee sau la teatre si diverse alte spectacole. O lista completa a reducerilor de care poti beneficia poate fi gasita aici. Numarul de discount-uri este de peste 41.000, astfel ca in mod sigur vei gasi reduceri pe placul tau!

Cum pot intra in posesia unui card de reduceri ISIC?

Exista mai multe modalitati de a intra in posesia acestui card, dintre care cea mai facila este cea online. In general dureaza mai putin de 10 zile pentru ca cererea online de emitere a cardului sa fie procesata si cardul sa va fie expediat. La dorinta beneficiarului, poate fi trimisa prin curier rapid cu plata la destinatar. Printre diversele modalitati de plata a fost inclusa de curand plata prin terminalele Qiwi, retea de plati extinsa la nivel national.

Cardul ISIC poate fi cumparat de aici

Ce documente imi trebuie pentru un card ISIC?

Cardul ISIC este disponibil numai pentru studenti, deci trebuie sa puteti face dovada ca sunteti studenti sau elevi la invatamantul de zi. Atunci cand inaintati o cerere de card veti fi rugati sa faceti dovada unuia dintre urmatoarele documente:

  • formular completat in format electronic pe www.ro-online.aliveplatform.com
  • copie CI/BI, copie carnet de elev/ student la ZI/ adeverinta
  • fotografie tip buletin/pasaport
  • cotizatiei de membru poate fi platita online sau prin transfer bancar

Cardul ISIC este recunoscut de o serie de organizatii importante cum ar fi UNESCO, Consiliul European de Cultura, Uniunea Natiunilor Sud-Americane dar cu toate acestea el nu face decat dovada statutului dumneavoastra de student. Ca atare nu poate fi folosit in loc de act de identitate.

Cat ma costa sa devin membru ISIC?

Pretul cotizatiei de membru este de 40 de RON si se achita in momentul depunerii cererii si documentelor necesare elibararii sale.

Articole turism