Cappadocia - O minune naturala a Turciei
Cappadocia este in general privita ca o regiune muntoasa din partea de est a Anatoliei. Aici s-au intalnit mai multe culturi de-a lungul timpului si acesta a fost locul unde au trait hititii. Solul din Cappadocia este format din pietre de nisip si depozite de sare din timpul civilizatiei miceniene. Si totusi, mica zona de sol fertil cu roci vulcanice este locul cu cea mai densa populatie. Zona sudica din Cappadocia, cea mai populata, este foarte des privita ca inima regiunii desi se intinde in partea de sud-vest. Pe langa cereale, Cappadocia mai este cunoscuta pentru productia de cartofi, fructe si vinuri.
Baloane in Cappadocia, Turcia
Originile acestei regiuni neobisnuite dateaza de acum 50 de milioane de ani, cand craterele si terasele naturale au dominat peisajul. De atunci, cantitati substantiale de roci si lava au fost aruncate din vulcani. Fortele de eroziune au generat incredibilele formatiuni cappadochiene. Timp de cateva secole, oamenii au sapat in pamantul moale si au creat locuinte, manastiri, biserici si orase subterane. Orasele subterane erau folosite de crestini ca ascunzatori, pana ce religia lor a fost unanim acceptata. In Valea Monahala se afla peste 50 de biserici sapate in roca care se intind dincolo de orasul vechi, case semi-troglodite care formeaza o linie ingusta. Oamenii inca traiesc in aceste pesteri vechi iar vizitatorii pot vedea femei ce coc paine in cuptoare vechi de 400 de ani si copii facand placinte din namol pe acoperisurile caselor de stanca. Guzelyurt a fost declarata rezervatie iar noile case construite au fost realizate tot din stanca pentru a-si mentine arhitectura distinct capadochiana.
Istoria din Cappadocia a inceput din preistoric. Cultura hititilor (2500-2000 iCh.) dateaza din epoca de bronz pana in al doilea mileniu i.Ch. Dupa hititi, asirienii (2000-1800 iCh) si-au organizat aici niste zone de tranzactii comerciale. Frigienii au fost cei care au dominat regiunea incepand cu anul 1250 iCh. dar lidienii au fost goniti la mijlocul sec 6 i.Ch. de persani care au dominat regiunea pana in anul 334 i.Ch.