Parcul Vondel din Amsterdam


Parcul Vondel este cel mai mare parc din Amsterdam si unul dintre cele mai cunoscute parcuri din Olanda; un obiectiv turistic care nu poate fi ratat in vacanta la Amsterdam. Parcul Vondel este vizitat anual de peste 10 milioane de oameni. Este situat in apropierea Rijksmuseum si Muzeul Van Gogh.

Parcul Vondel este iubit de locuitorii Amsterdamului dar si de turisti, iar pe timpul verii este plin de oameni mai ales pe timpul verii cand toti se bucura de momente placute de relaxare in parc. Concerte gratuite sunt oferite de multe ori in teatrul in aer liber din parc. Alte atractii ale parcului le reprezinta statuia poetului Vondel, domul si muzeul filmului care are si o terasa foarte populara.

Parcul Vondel din Amsterdam Parcul Vondel din Amsterdam

In lunile iunie, iulie si august sunt organizate spectacole de teatru si reprezentatii muzicale in teatrul in aer liber din parc. Acestea au loc cinci zile pe saptamana. Intrarea este libera.

Istoria parcului incepe in 1864 cand un grup de locuitori proeminenti ai Amsterdamului au format un comitet pentru fondarea unui parc public. Au strans bani pentru a cumpara opt hectare de pamant si un arhitect a fost angajat pentru a proiecta parcul in stil englezesc. S-au folosit foarte multe carari, iazuri si podulete pentru a crea iluzia unei zone din mijlocul naturii. Parcul a fost deschis publicului in anul 1865 ca un parc de calarie numit Parcul Nieuwe. Numele de Vondel a fost adoptat in anul 1867 cand o statuie a poetului olandez Joost van den Vondel a fost amplasata in parc. Comitetul a strans apoi iarasi bani pentru largirea parcului si pana in anul 1877 a ajuns la suprafata, pe care o are si in acest moment, de 45 de hectare. In perioada aceea parcul era situat la marginea orasului. Intre timp, pe masura ce Amsterdamul s-a dezvoltat parcul a ajuns sa fie situat intr-o zona chiar centrala.

Informatii practice despre vizita la Parcul Vondel

Programorele de operare

Non-Stop.

Preturibilete de intrare

Gratuit.

Locatieadresa si transport

Adresa: Amsterdam.

Parcul Vondel este situat in centrul orasului si una din intrari este in apropiere de Rijksmuseum

Vizualizari: 583