Palatul Regal din Amsterdam

Palatul Regal din Amsterdam este situat in piata Dam in centrul Amsterdamului. A fost initial construit pentru a servi drept cladire a primariei si pentru magistratii din Amsterdam. In secolul al XVII-lea era cea mai mare cladire din Europa. Palatul Regal din piata Dam este unul din cele trei palate pe care statul Olandez le-a pus la dispozitia Reginei printr-o hotarare a parlamentului. Palatul este folosit in special pentru evenimente oficiale, vizite la cel mai inalt nivel, receptii speciale si receptia prilejuita de Anul Nou. In fiecare an aici sunt prezentate diferite premii si distinctii oferite de Regina.

Palatul Regal din Amsterdam
Palatul Regal din Amsterdam

Palatul este deschis spre vizitare pe aproape tot parcurusl anului, in fiecare zi cu exceptia zilelor de luni din fiecare saptamana. Cand au loc evenimente importante pentru Casa Regala, vizitarea palatului de catre publicul larg nu este posibila. Cu toate acestea, pana si in zilele in care au loc diferite evenimente si receptii poate fi interesant sa vedeti cei mai distinsi dintre invitati sosind la receptiile oferite de Regina.

Orar:
Pentru vizitatorii individuali tururi gratuite sunt disponibile miercurea si duminica dupa-amiaza cand Palatul este deschis publicului. In timpul lunilor de vara aceste tururi sunt disponibile atat in olandeza cat si in engleza. Toate tururile incep la ora 14:00.

Preturi:
Adulti: 4.50 € ( 6.5 € cu ghid audio )
Pensionari/Studenti : 3.60 €
Copiii cu varsta intre 6 - 16 ani: 3.60 €
Copiii cu varsta sub 6 ani: gratuit.

Adresa:
Piata Dam.

Obiective turistice Amsterdam