Muzeul Marinei din Amsterdam


Gazduit intr-o cladire veche de 350 de ani care a servit drept depozit de armament pentru Amiralitatea orasului, Muzeul Marinei din Amsterdam (Scheepvaartmuseum) este unul dintre cele mai interesante muzee de acest fel din lume si ofera o imagine completa a legaturilor foarte vechi dintre Olanda si oceanele lumii.

In interiorul Muzeului Marinei din Amsterdam, veti gasi obiecte fascinante si informatii despre patru secole de istorie navala olandeza. Interiorul este impresionant in primul rand prin marimea sa; este compus din peste douazeci de camere pline de obiecte cum ar fi harti, tablouri, instrumente navale, arme sau replici ale unor vase celebre.

Muzeul Marinei din Amsterdam Muzeul Marinei din Amsterdam

Exista si o expozitie ampla avand ca tematica Compania Indiilor de Est ce pune accentul pe rolul extrem de important pe care l-a avut in promovarea comertului international. Turistii se pot sui la bordul unei recreeri a unei nave comerciale din Amsterdam care s-a scufundat langa Hastings, Anglia in anul 1749 in timpul primei sale calatorii spre insulele mirodeniilor, loc care ulterior a devenit Indonezia. In timpul lunilor de vara se organizeaza si spectacole cu actori care recreaza scene din viata la bordul navei.

Unele dintre cele mai valoroase si interesante exponate ale colectiei permanente sunt vechile atlasuri si harti, unele datand chiar din secolul al XV-lea. Marea lor majoritate au fost facute manual de mari maestri cartografi ai Olandei.

De mare interes pot fi si exponatele care amintesc de cumpararea coloniei olandeze din Lumea Noua, cunoscuta la acea vreme sub numele de New Amsterdam. Poate fi vazuta si o chitanta pentru terenul care astazi este Albany, New York.

Muzeul are in colectia sa si o impresionanta galerie de picturi cu tematica maritima. Cea mai mare dintre ele infatiseaza batalia de la Gibraltar din 1607, cand olandezii i-au invins pe spanioli. Exista si multe nave in miniatura si chiar unele in marime naturala. Cea mai impresionanta este si una dintre principalele atractii ale muzeului: o barja aurita regala ce a fost construita in 1818 pentru regele Willem I. Vasul de 17 metri lungime a fost folosit ultima data in anul 1962 pentru aniversarea a 25 de ani casatorie ai Reginei Juliana.

In urma unei renovari ce a durat patru ani, muzeul si-a redeschis portile publicului larg la 1 octombrie 2011. In urma restaurarii, muzeul se mandreste cu acoperisul de sticla al curtii interioare cunoscut sub numele de Het Open Pleyn. Muzeul si-a renovat si colectia permanenta in timpul acelor patru ani pentru a o face mai atractiva pentru sutele de mii de turisti ce ii calca pragul in fiecare an.

Orar:
Deschis zilnic intre 9:00 si 17:00
Muzeul este inchis in datele de 1 ianuarie, 25 decembrie si 27 aprilie (Ziua Regelui).

Preturi:
Biletul costa 15.00 euro pentru adulti 7.00 euro pentru copiii si tinerii cu varste intre 5 si 17 ani.
Copiii sub 4 ani au intrarea gratuita.
Cu Amsterdam City Pass beneficiati de un discount de 20%

Adresa:
Kattenburgerplein 1, 1018 KK, Amsterdam

Transport:
de la Gara Centrala autobuzul 22 spre Indische Buurt si 48 spre Borneo Eiland. Coborati la Kadijksplein si veti vedea muzeul pe partea stanga

Vizualizari: 577