Fabrica Heineken din Amsterdam


Heineken Experience este una dintre cele mai populare atractii din Amsterdam. Acest obiectiv turistic este localizat intr-o cladire din caramida rosie care a gazduit candva fabrica de bere Heineken din oras. Zi de zi, spre Heineken Experience se indreapta mii de turisti dornici sa petreaca cateva ore extrem de placute in compania prietenilor si a uneia dintre cele mai bune beri din lume.

Fabrica Heineken din Amsterdam Fabrica Heineken din Amsterdam

Imediat dupa ce veti fi cumparat biletul de intrare, veti putea pasi in lumea Heineken. La inceput turistilor le sunt prezentate cateva informatii despre indelungata istorie a acestui brand atat de cunoscut cat si despre strategiile de marketing care au popularizat aceasta bere in intreaga lume. Ne este prezentat fondatorul Heineken, Gerard Adriaan Heineken, dar si urmasii sai care au dus numele Heineken mai departe, facandu-l cunoscut oriunde in lume. Tot in cadrul prezentarii indelungatei istorii a acestei beri, il cunoastem si pe omul de stiinta care a slectionat drojdia folosita in fabricarea berii Heineken. Fost elev al lui Louis Pasteur, acesta a produs o drojdie numita drojdia A, care este folosita si astazi in prepararea berii Heineken. Faptul ca acelasi tip de drojdie este folosit la fabricarea de bere Heineken oriunde din lume, asigura acelasi gust si calitate indiferent de fabrica in care aceasta bere se produce. Reteta dupa care se produce drojdia A este un secret pastrat cu mare grija.

Dupa o scurta prezentare a procesului de fabricare a berii, turistii sunt invitati intr-un mic cinematograf unde pot vedea toti pasii prin care trece berea Heineken, de la prima fermentare pana cand ajunge in mainile consumatorilor. Prezentarea este una foarte amuzanta, cu efecte speciale care va vor aduce zambetul pe buze.

Turistii sunt apoi invitati in barul Heineken unde primesc cate o bere si sunt invatati de barman sa o savureze pe indelete. Veti invata despre culoarea berii, prospetimea sa si mai ales despre cum va puteti manifesta satisfactia pe care o bere buna o poate aduce.

In zonele urmatoare turistii afla despre implicarea Heineken intr-un fenomen planetar, si anume fotbalul. Heineken se mandreste cu faptul ca sponsorizeaza UEFA Champions League de mai bine de 20 de ani. In cadrul expoizitiei puteti vedea tricourile cu autograf ale lui Cristiano Ronaldo, Figo sau Maldini si va puteti juca FIFA pe PlayStation cu prietenii.

Heineken Experience continua cu o zona unde puteti imbutelia o sticla de Heineken. Pretul unei sticle personalizate de bere este de 6.00 € si o puteti ridica la iesire, din magazinul de suveniruri. Tot in aceasta zona puteti inregistra videoclipuri, puteti crea tricouri personalizate cu fotografia dumneavoastra sau puteti merge mai departe spre barul din cadrul Heineken Experience unde puteti savura doua beri impreuna cu prietenii. La achizitionarea biletului de intrare veti primi si o bratara de care sunt prinse doua jetoane pentru bere si unul pentru un suvenir gratuit. Suvenirul il puteti ridica la iesire si difera in functie de perioada in care vizitati fabrica Heineken - poate fi spre exemplu o cutie de bere sau un pahar de bere Heineken.

In orice anotimp ajungeti in orasul Amsterdam, Heineken Experience este un obiectiv turistic ce merita vizitat impreuna cu prietenii intrucat va garanteaza cateva ore de buna dispozitie si in acelasi timp va ajuta sa aflati lucruri interesante despre una dintre cele mai bune beri din intreaga lume.Iar faptul ca in pretul biletului sunt incluse trei beri Heineken si un suvenir nu constituie decat un motiv in plus pentru a vizita Heineken Eperience din Amsterdam.

Animalele de companie sunt interzise in muzeul fabricii Heineken, cu exceptia cainilor ce asista persoanele oarbe.

Informatii practice despre vizita la Fabrica Heineken

Programorele de operare

Deschis zilnic de la 12:30 la 19:30.

Preturibilete de intrare

Adulti: € 18.00 (€ 21.00 la fata locului)
Copii intre 12 si 17 ani: € 14.50
Sub 11 ani: gratuit.

Locatieadresa si transport

Adresa: Stadhouderskade 78, 1072 AE, Amsterdam.

Transport:
De la Gara Centrala tramvaiele 16, 24 si 25.
De la Leidseplein tramvaiele 7 si 10.

Vizualizari: 433