Logo TVL.ro

Despre Paris | Istoric | Obiective turistice | Harta | Transport | Shopping | Poze | Cazare | ComentariiArondismente Paris

Orasul Paris este impartit in 20 de arondismente. Primul dintre ele se afla in centru, urmatoarele gasindu-se in continuarea sa in forma de spirala in sensul acelor de ceasornic. Cele mai multe obiective turistice din Paris se gasesc in cele opt arondismente centrale. Arondismentele sunt incercuite de Peripherique, o centura in regim de autostrada. Dincolo de aceasta centura se gasesc "banlieues", suburbiile Parisului. Mai jos puteti gasi cateva detalii despre fiecare dintre cele 20 de arondismente ale Parisului si cele mai importante obiective turistice ce pot fi vizitate in fiecare dintre ele.

Harta arondismentelor din Paris
Harta arondismentelor din Paris

Lista arondismentelor din ParisArondismentul 1 din Paris Arondismentul 1 - Luvru

Cel mai putin populat dintre cele 20 de arondismente din Paris este chiar centrul geografic al acestuia si drept urmare aceasta zona este plina de atractii turistice. Muzeul Luvru, Gradinile Tuileries, Forum des Halles, Bursa de Comert si Piata Vendome cu ale sale magazine de lux sunt toate situate aici. Arondismentul 1 include si o mica parte din Ile de la Cite, unde se gasesc Sainte-Chapelle si Conciergerie.


Arondismentul 2 - Bourse

Arondismentul 2 este in principal un district cu cladiri de afaceri dintre care Palais de la Bourse este cel mai important obiectiv turistic. O alta cladire importanta din cel mai mic arondisment al Parisului este istorica Biblioteca Nationala. O extensie mai moderna a bibliotecii este situata in arondismentul 13. In arondismentul 2 se gasesc si o serie de galerii si arcade de shopping care fac din capitala Frantei un centru mondial al impatimitilor de cumparaturi.

Arondismentul 2 din Paris

Arondismentul 3 din Paris Arondismentul 3 - Temple

Un alt arondisment mic ce include o parte a cartierului istoric Marais. In arondismentul 3 se gasesc o serie de atractii printre care merita mentionate Conservatorul National de Arte si Meserii, Muzeul Picasso si Muzeul Carnavalet, un muzeu dedicat istoriei Parisului.


Arondismentul 4 - Hotel-de-Ville

Arondismentul 4 include parte a cartierului medieval Marais dar si Ile St Louis si partea de sud din Ile de la Cite, cea mai veche parte a Parisului. Aceasta zona este foarte populara printre turisti datorita unor obiective turistice cum ar fi Catedrala Notre Dame, Place des Vosges, Primaria Parisului si Turnul Gotic St-Jacques. In contrast cu toate aceste cladiri istorice tot in acest arondisment se gaseste modernul Centru Pompidou.

Arondismentul 4 din Paris

Arondismentul 5 din Paris Arondismentul 5 - Pantheon

Cartierul Latin, cu renumita Universitate Sorbona, se gaseste in acest arondisment. Celebrul Bulevard St. Michel este situat chiar pe granita cu arondismentul 6. Cel mai celebru obiectiv turistic din acest arondisment este Pantheonul dar exista si alte atractii notabile cum ar fi biserica Val de Grace, biserica St Etienne du Mont, Muzeul Cluny, Arenes des Lutece ce dateaza din vremea romanilor si gradina botanica a orasului, Jardin des Plantes.


Arondismentul 6 - Luxembourg

Unul dintre cele mai frumoase parcuri din lume, Jardin du Luxembourg, face din acest arondisment unul foarte popular atat printre localnici cat si printre turisti. Arondismentul 6 are si alte atractii turistice cum ar fi Teatrul Odeon sau biserica Saint Suplice cu cele doua turnuri ale sale cu design-uri total diferite. O alta biserica importanta din acest arondisment este Saint-Germain des Pres, ce dateaza din secolul al 11-lea fiind cea mai veche biserica parohiala din Paris.

Arondismentul 6 din Paris

Arondismentul 7 din Paris Arondismentul 7 - Palais-Bourbon

Institutii guvernamentale si obiective turistice importante domina acest arondisment de prin plan din Paris. Cel mai important dintre obiectivele turistice este fara indoiala Turnul Eiffel, cel care atrage milioane de turisti in fiecare an. Alte obiective importante sunt Domul Invalizilor, cu mormantul lui Napoleon, Muzeul d'Orsay, Muzeul Rodin si Muzeul Quay Branly, dedicat culturilor non-europene. Palais Bourbon, locul Adunarii Nationale si sediul UNESCO pot fi si ele gasite in arondismentul 7.


Arondismentul 8 - Elysee

Un alt arondisment plin de atractii turistice. Champs-Elysees care este probabil cel mai celebru bulevard strabate acest arondisment de la Place de la Concorde spre Arcul de Triumf. Pe Champs-Elysees se gasesc Grand Palais si Petit Palais dar si Elysee, Palatul Prezidential. Arondismentul contine si biserica cu forma de templu numita Madeleine si romanticul Parc Monceau.

Arondismentul 8 din Paris

Arondismentul 9 din Paris Arondismentul 9 - Opera

Un arondisment cu multe fatete, cu bulevarde celebre si zona mai putin prestigioasa Pigalle - un adevarat cartier rosu al Parisului. Pigalle atrage insa o buna parte din turistii Parisului datorita cabaretului Moulin Rouge (arondismentul 18). La fel de celebra este si Opera Garnier, cunoscuta in toata lumea. Tot in aceasta zona se afla si Galeriile Lafayette dar si maiestuoasa biserica Sainte-Trinite.


Arondismentul 10 - Enclos-St-Laurent

Doua dintre garile principale ale Parisului, Gara de Est si Gara de Nord, pot fi gasite aici. Acesta este un arondisment mai putin populat de obiective turistice avand doar Canalul Saint Martin si biserica neo-clasica Saint-Vincent-de-Paul printre cele mai importante atractii.

Arondismentul 10 din Paris

Arondismentul 11 din Paris Arondismentul 11 - Popincourt

Acesta este un arondisment cu putine obiective turistice, mai mult rezidential. Cartierul Oberkampf din partea de nord este mai mult cunoscut pentru viata de noapte decat pentru atractii turistice dar in acest arondisment se gasesc totusi Circul de Iarna (Cirque d'Hiver) si biserica St. Amdroise.


Arondismentul 12 - Reuilly

Aici se gaseste Opera Bastiliei dar acest arondisment este unul mai mult rezidential. Tot aici se gaseste si Stadionul Bercy dar si modernul Parc Bercy. La marginea arondismentului se gaseste si Parcul Vincennes, in partea de est.

Arondismentul 12 din Paris

Arondismentul 13 din Paris Arondismentul 13 - Gobelins

In mare parte acesta este si el un arondisment rezidential. De notat este moderna structura a Bibliotecii Nationale. Arondismentul 13 este si locul unde se gaseste cel mai mare Cartier Chinezesc din Paris.


Arondismentul 14 - Observatoire

Un arondisment plin de viata, in special in jurul bulevardului Montparnasse, unde se afla si Turnul Montparnasse (situat de fapt in arondismentul 15 care se invecineaza cu aceasta) ce domina privelistea. Nu departe de acest zgarie-nor se gaseste si cimitirul Montparnasse, locul unde sunt inmormantati o multime de personalitati. Observatorul din Paris, cel care a dat si numele acestui arondisment este si el in aceasta zona.

Arondismentul 14 din Paris

Arondismentul 15 din Paris Arondismentul 15 - Vaugirard

Acesta este cel mai mare dintre cele 20 de arondismente ca suprafata dar si ca numar de locuitori. Tot aici se afla si cel mai inalt zgarie-nor din oras, Tour Maine Montparnasse dar si un parc foarte interesant si modern - Parcul Andre Citroen.


Arondismentul 16 - Passy

Chiar daca al 7-lea arondisment poate fi numit cel mai exclusivist, cel de-al 16-lea are si el o reputatie de a fi printre cele mai instarite si doar cei bogati isi pot permite sa plateasca chirii aici. In acest arondisment se gaseste enormul parc Boulogne. Cel mai important obiectiv turistic este Palais de Chaillot care gazduieste mai multe muzee si un teatru si de unde turistii se pot bucura de privelisti superbe spre Turnul Eiffel.

Arondismentul 16 din Paris

Arondismentul 17 din Paris Arondismentul 17 - Batignolles-Monceau

Arondismentul 17 este unul foarte diverisficat, fiind invecinat cu marile bulevarde in partea de sud si cu mai putin onorabila zona Pigalle in partea de nord. Palais des Congres, un foarte mare centru de congrese, este situat si el in partea de vest a acestui arondisment.


Arondismentul 18 - Butte-Montmartre

Montmartre, un cartier ce seamana mai mult cu un sat si ce are o atmosfera foarte boema este foarte des inundat de turisti din toate colturile lumii. Basilica Sacre-Coeur si Place du Tertre sunt cele mai de seama atractii tursitice ale acestui arondisment alaturi de Moulin Rouge, situat la granita cu arondismentul al 9-lea.

Arondismentul 18 din Paris

Arondismentul 19 din Paris Arondismentul 19 - Buttes-Chaumont

Unul dintre cele mai interesante parcuri din Paris este Parc des Buttes-Chaumont ce se afla in mijlocul acestui arondisment. Alt parc ceva mai modern, Parc de la Villette este si el situat in acest arondisment si in cadrul sau se poate gasi si un muzeu de stiinta foarte popular atat printre parizieni cat si printre turisti.


Arondismentul 20 - Menilmontant

Acesta este un arondisment in mare parte rezidential, cosmopolit si care nu are foarte multe atractii turistice intre granitele sale dar totusi atrage un numar rezonabil de turisti datorita Cimitirului Pere-Lachaise, cel mai celebru cimitir din oras si locul unde sunt inmormantate foarte multe celebritati atat franceze cat si din alte parti alte lumii.

Arondismentul 20 din ParisHome // Cazare // Bilete Avion // Destinatii Turistice // Litoral Turcia // Litoral Bulgaria // Articole Turism // Contact

2008 - 2017 TVL.ro - Despre noi / Parteneri: Travel Guru | Travel Motion