Logo TVL.ro

Insula plutitoare - Planurile unei insule plutitoare de lux prind contur

O companie austriaca a facut publice planurile sale pentru o insula plutitoare de lux ce poate fi repozitionata dupa dorinta locuitorilor sai.

Munca la un proiect prototip numit Insulele Orsos a fost deja inceputa si exista informatii ca aceasta insula plutitoare ar fi deschisa publicului pana la sfarsitul anului 2013. Insula urmeaza sa aiba mai mult de 20 de metri latime si 37 de metri lungime, putand gazdui pana la 12 persoane.

Statuia Libertatii
Asa va arata una dintre puntile insulei plutitoare de lux

Pe website-ul dedicat acestui proiect, insula plutitoare este descrisa ca fiind "mai confortabila decat orice yacht de lux", printre facilitatile sale numarandu-se un jacuzzi, o punte unde se poate face plaja si camere pentru 4 membri ai echipajului. Compania sugereaza ca insula plutitoare poate deveni o alternativa mai avantajoasa la detinerea si intretinerea unui yacht de lux.

De asemenea insula plutitoare se lauda cu o mare atentie in ceea ce priveste mediul inconjurator, avand un sistem de producere a energiei eoliene, panouri solare si urmeaza sa foloseasca apa din marile pe care se va afla pentru producerea aerului conditionat.

Fondatorul proiectului este Gabor Orsos, un antreprenor din domeniul imobiliar si hotelier. Conform unor rapoarte initiale, costul unei insule plutitoare va incepe de la 3.6 milioane de euro pentru modelul cel mai de jos din gama. Preturile pentru concedii la bordul insulei nu au fost inca facute publice.

Insula plutitoare in fotografiiInsula plutitoare Insula plutitoare Insula plutitoare Insula plutitoare

Camerele de dormit sunt aproape identice si toate au baie proprie. Unele dintre ele sunt modulare pentru a putea fi unite, putand astfel sa existe unele camere cu living.

Insula plutitoare Insula plutitoare Insula plutitoare Insula plutitoare

Pe exterior, insula va avea ancorate barci cu motor si o cala pentru incarcarea proviziilor. Insula va dispune si de o bucatarie si posibil un mic atelier unde se pot efectua mici reparatii.

Insula plutitoare Insula plutitoare Insula plutitoare Insula plutitoare

Insula poate fi mutata in diferite zone de pe marile si oceanele lumii insa nu s-au facut publice date despre viteza de deplasare a unui astfel de paradis plutitor.ContinuareMai multe articole din turism...


Home // Cazare // Bilete Avion // Destinatii Turistice // Litoral Turcia // Litoral Bulgaria // Articole Turism // Contact

2008 - 2018 TVL.ro - Despre noi / Parteneri: Travel Guru | Travel Motion