Logo TVL.ro

Industria turismului va creste in 2010

Industria turistica da semne de revigorare pe plan global in 2010 dupa scaderea generalizata suferita in anul trecut. Cel putin asa arata un studiu facut de Meridian Club, un centru de afaceri in turism unde sunt prezenti cei mai importanti reprezentati la nivel mondial din aceasta industrie.

Industria turistica a suferit in 2009 din cauza crizei economice. Inainte de izbucnirea crizei, se preconiza o crestere a acestei ramuri cu 4% in 2009. Turismul mondial in 2009 a scazut in schimb in 2009 cu 3.6%. Participantii la studiul facut de Meridian Club au raspuns in proportie de 84% ca sunt increzatori in perspectiva de revigorare a turismului in 2010. Dintre cei intervievati, mai bine de 60% dintre cei 659 de participanti au raspuns ca industria turistica va aduce profituri mai mari in 2010 decat in 2009, si inca 33% au raspuns ca se asteapta la aceleasi cifre ca anul trecut. Numai 6% cred ca 2010 va duce turismul pe un trend descendent. Reprezentantul unuia dintre cei mai importanti tour operatori la nivel mondial sustine ca 2010 va fi mai bun decat anul trecut. Rezervarile de tip „early booking” se fac intr-un ritm alert si intreaga industrie se pune in miscare mai bine.

Turismul da semne de crestere in 2010

Membrii Meridian Club au incredere ca firmele pe care le reprezinta se vor descurca mult mai bine in 2010, 92% dintre acestia fiind optimisti in aceasta privinta. 70% au raspuns ca se aspteapta ca organizatia pe care o reprezinta se va descurca mai bine in 2010, iar 27% au spus ca anticipeaza performantele firmelor lor cam la acelasi nivel cu 2009. Numai 3% sunt de parere ca firma pe care o reprezinta va avea performante mai slabe in 2010 decat in anul precedent. Unii dintre reprezentatii tour opreratorilor membrii ai Meridian Club au recunoscut ca firmele lor au investit mult mai multe resurse si bani si se asteapta la cresteri importante in 2010 din aceasta cauza.

Managerul de marketing al Meridian Club a declarat ca rezultatele sondajului sunt foarte imbucuratoare pentru industria turistica. Criza economica a afectat multe domenii printre care si turismul dar se pare ca efectele sale incep sa fie contracarate si multe agentii mari incep sa spere la profituri mai mari decat anul trecut. Increderea consumatorilor incepe sa revina la normal si acest lucru se vede in rezervarile facute la inceput de an. Membrii Meridian Club sunt increzatori ca aceasta tendinta pozitiva va continua pe tot parcursul anului. 

ContinuareMai multe articole din turism...


Home // Cazare // Bilete Avion // Destinatii Turistice // Litoral Turcia // Litoral Bulgaria // Articole Turism // Contact

2008 - 2018 TVL.ro - Despre noi / Parteneri: Travel Guru | Travel Motion